U Sibiru izgrađena maketa X-wing lovca u punoj veličini

Star Wars univerzum ne gubi na popularnosti i to se verovatno nikada neće dogoditi, posebno zbog toga što ljudi neće zaboraviti veličinu i uticaj ovih filmova makar se njihovo snimanje jednoga dana i prekinulo...

U moru neverovatno inovativnih i potpuno unikatnih segmenata ovog naslova, multifunkcionalna X-wing letelica Rebel Alliance predstavlja jedan od najupečatljivijih brodova iz evergrin postavke, sa neverovatnim X krilima koja su opremljena sa četiri laserska topa. Jedan čovek iz Jakutska, član Star Wars tima iz Sibira, kreirao je verziju ove legendarne borbene letelice u punoj veličini, koja je zaintrigirala obožavaoce Star Wars naslova širom sveta.

Tim predvođen Ajalom Fjodorovim tri meseca je mukotrpno radio na svom projektu i u okviru budžeta od pet hiljada dolara uspeo je da kreira krila. Ova ekipa snimila je čitav proces kreiranja u snimku sa vremenskim razmacima, dok je šestočlani tim radio na trinaest metara velikom borbenom lovcu, kreirajući svaki pojedinačni deo pre samog finalnog sklapanja. Oni su zatim dodali i mesto za droida koji se trenutno nalazi u izradi. Čitava maketa kreirana je od šperploče, dok je finalni projekat X-wing modela izložen u gradskom parku Jakutska, gde će biti predstavljen javnosti.

Razgovarajući sa Rojtersom vezano za ovaj projekat, tvorac modela, Ilija Burnašov, izjavio je: "Smatram da je ovde glavni zadatak ostvarivanje naših snova, zbog toga što su svi članovi našeg tima veliki obožavaoci Star Wars naslova. Ovo znači da jedva čekamo da vidimo kako naš san oživljava, istovremeno unoseći radost u ljudske živote, jer sada svako može doći u park, slikati se, dodirnuti maketu i videti od čega je kreirana, dobijajući dozu preko potrebne pozitivne energije".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JUST AYAAL (@just.ayaal)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group