Inovativan i tehnološki napredan Xiaomi koncept

Kineska kompanija Xiaomi predstavila je svoj poslednji koncept pametnog telefona koji poseduje zakrivljeni “vodopad ekran” zadužen za prekrivanje ivica uređaja, na veoma efektan način vizuelno uklanjajući njegove granice...

Uprkos tome što je njegov dizajn sam po sebi veoma zadivljujuć, brend je otkrio da kreiranje ovakvog pametnog telefona predstavlja mukotrpan proces, uglavnom zbog faktora različitih iluminacija u slučaju oblikovanja stakla na ivicama. Prema navodima, ovde se koristi ultra kvad staklo zakrivljeno pod uglom od 88 stepeni, što dovodi do pucanja materijala zbog tehnoloških ograničenja u procesima proizvodnje ovakvih površina. U nastavku bloga kompanije stoji da u poređenju sa normalnim zakrivljenim staklima, proces proizvodnje ovakve vrste materijala klasičnim metodama postaje sve teži iz koraka u korak.  

Obrada takvog hiperzakrivljenog stakla, sa dubokim uglovima od 88 stepeni na sve četiri strane, zahteva posebnu razvijenu opremu za oblikovanje materijala, mogućnost duvanja pod temperaturama od 800 stepeni i visokim pritiskom, zajedno sa četiri različita alata za poliranje i više od deset procedura u kojima se oni koriste, dok iza stvaranja svakog pojedinačnog komada za sada stoji preko hiljadu neuspelih pokušaja.

Još jedna od istknutih karakteristika inovativnog koncepta jeste njegova besprekorna kofiguracija opremljena sa 46 patentiranih tehnologija brenda Xiaomi, namenjenih uvećavanju funkcionalnosti uprkos nepostojanju fizičkih segmenata. Jedna od takvih tehnologija jeste i ultra tanka piezoelektrična keramika, najnovije kamere smeštene ispod displeja, bežični sistem punjenja, fleksibilna film displej aksutična tehnologija koja menja zvučnike i široka paleta senzora osetljivih na dodir.

Naravno, kada se u obzir uzme njegova kompleksna struktura, zajedno sa vrhunskim tehnologijama koje sa sobom donosi, nije moguće očekivati ovaj koncept u proizvodnoj varijanti, makar ne u kratkom vremenskom periodu, ali nam on za sada pruža veoma prijatnan uvid u jedan od pravaca kojem će se buduće generacije pametnih telefona kretati.

N.Đ.

Izvor: HypeBeast

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group