Tuži Canon u parnici teškoj pet miliona dolara

U Kvinsu jedan čovek podneo je optužnicu u građanskoj parnici vrednoj pet miliona protiv Canon U.S.A. Inc. kompanije, tvrdeći da njeni all-in-one štampači ne mogu da skeniraju dokumente ukoliko su kertridži sa mastilom na niskom nivou...

Dejvid Likraft popunio je tužbu dvanaestog oktobra u okružnom sudu Istočnog Distrikta grada Njujorka. Sudeći prema lokalnim izvorima, sudski dokument predstavlja da u ovom slučaju, model Canon PIXMA MG2522 All-in-One štampača, koji je on kupio u lokalnom Volmartu, tokom marta meseca ove godine, ne funkcioniše kao što je reklamirano. Nakon što je kupio i koristio ovaj uređaj, ovaj čovek je shvatio da on ne funkcioniše kao skener ukoliko su kertridži na niskom nivou ili prazni.

Kako u sudskoj dokumentaciji stoji, Likraft je pretrpeo gubitke i veliku štetu zbog rešenja koje je kompanija Canon predstavila u ovom slučaju. Tužioc ne bi nikada kupio ovaj uređaj niti platio toliko za njega da je znao da će morati da održava mastilo u njemu kako bi mogao skenirati dokumenta. Sudski spisi takođe navode da je Canon odgovorio na slične žalbe putem veb foruma navodeći da se ovo ne može zaobići.

Likraftov advokat, Mark Rič, dodao je da putem svog reklamiranja, Canon promoviše svoje sve u jednom uređaje kao mašine koje mogu štampati, kopirati i skenirati. Rič dodaje da mastilo nije neophodna komponenta kako bi nešto bilo skenirano i da Canon lažno reklamira svoje proizvode terajući kupce da kupuju kertridže bilo da su im oni potrebni ili jednostavno žele smo da skeniraju sa svojim aparatom.

Likraft tuži kompaniju zbog kršenja garancije i lažnog oglašavanja, navodeći da Canon koristi neistinite oznake i reklamira uređaje kako bi promovisao prodaju svojih sve u jednom štampača, predstavljajući ih kao skenere i faks mašine tokom korišćenja u normalnim okolnostima, preneo je FOX.

On takođe tuži Canon po dve tačke kršenja generalnog poslovnog zakona grada Njujorka, tvrdeći da Canon koristi nepoštene i zavaravajuće prakse tokom svog poslovanja bez ograničenja, što uključuje neispunjavanje funkcionalnih karakteristika sa kojima su All-in-One štampači ove kompanije navodno dizajnirani, čineći ih nepogodnim i beskorisnim za njihovu prvobitnu namenu.

Canon je takođe optužen za nedozvoljeno bogaćenje, zbog preuzimanja sredstava svojih korisnika koji moraju kupovati kertridže kako bi bili u mogućnosti da koriste isključivo funkciju skeniranja, takođe stoji u sudskom dokumentu. Da li je to pošteno ili ne, saznaćemo kada sud donese odluku.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group