Lifestyle - Biz

Cene dizelaša u Nemačkoj drastično padaju

Nove promene u zakonima dovode do potpunog odbacivanja dizel agregata na evropskom tržištu...

Sigurni smo da ste čuli za promene u zakonu koji se tiču motora koji su Euro 3 i Euro 4. Ovakvi automobili, više neće moći da se uvoze i izvoze, a u zemljama kao što je Nemačka, neće moći ni da se voze. Zbog toga Nemci sada prodaju ovakve automobile po neverovatno niskim cenama. Nemci se žakle da ova vozila niko neće da kupi i da su Balkanci jedini koji pazare ovakva vozila.

Međutim, priča se ne završava tu. Iako Euro 5 i Euro 6 motori zadovoljavaju evropske standarde, Nemačka vlada zabrnila je vožnju dizel motora po centirma velikih gradova, što dovodi i do masovne prodaje novih dizelaša čija cena takođe drastično opada. Mnogi auto placevi u Nemačkoj proglašavaju bankrot, jer moraju mnogo da spuštaju cene. 

Naravno, prosečnom vozaču u Srbiji, Euro 5 ili 6 Dizel, ostvarenje je snova, tako da se mnogi Balkanci spremaju za kratak put u Nemačku kako bi se častili novim automobilom za male pare. Naravno, postavlja se ptianje da li će se slične zabrane i zakoni i kod nas uskoro primenjivati, ali naši ne razmišljaju mnogo o tome, već iskorišćavaju ovu situaciju kako bi se domogli boljih vozila.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group