Facebook uskoro dobija novo ime

Mark Zakerberg prema navodima još uvek nije odlučio zvanično koje će ime nadenuti svojoj Facebook platformi, uprkos tome što je kompanija već odlučila da je vreme za rebrendiranje...

Na vrhuncu svog uspeha, kompanija Facebook navodno planira da promeni svoje ime, a sudeći prema izvorima bliskim temi, ime koje će ona poneti nadalje za sada nije odlučeno. Nakon što su se vesti o ovome pojavile prošle nedelje, pojedini novinari potvrdili su je iz svojih ličnih izvora, koji dolaze direktno iz kompanije.

Deluje potpuno čudno što kompanija uopšte planira promenu imena bez prvobitnog uspostavljanja nekoliko novih opcija, ali odluka je kako deluje došla kao deo napora da se na pravi način reflektuje njen fokus na izgradnji metaverzuma. Zakerberg će najverovatnije održati govor vezano za temu promene imena tokom godišnje Connect konferencije kompanije, koja se održava 28. oktobra, što znači da bismo koliko sutra mogli saznati sve o promeni koja nas očekuje.

Razlozi za ovu promenu delimično su došli, prema glasinama, zbog toga što se Facebook aplikacija ne smatra budućnošću kompanije, što samo znači da njeno rebrendiranje može repozicionirati Facebook aplikaciju kao jedan od brojnih proizvoda u okviru matične kompanije, nalik Instagram, WhatsApp i Oculus platformama. Iako ime Facebook može ostati povezano sa gigantom društvenih mreža, za ovaj potez se smatra da će predstavljati savršen način za razdvajanje Facebook kompanije od njenih proizvoda.

Čekamo dalje kako bismo videli da li će Zakerberg uskoro doneti konačnu odlulku ili će se u suprotnom mogao naći u velikoj nevolji tokom zvanične konferencije koja će se održati sutra.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group