Lifestyle - Biz

Glavna kripto berza pod lupom zakona zbog pranja novca

Američko Ministarstvo pravde i Uprava za unutrašnje prihode pokrenuli su zajedničku istragu jedne platforme za razmenu kriptovaluta zbog sumnji vezanih za pranje novca...

Registrovana na Kajmanskim ostrvima, Binance platforma svoje poslovanje vrši van delokruga američkih propisa, dok je forenzička blokčejn firma, Chainalysis - koja sarađuje sa brojnim federalnim agencijama ove zemlje - izjavila je da kroz nju prolazi velika količina sredstava povezanih sa kriminalnim aktivnostima, daleko više nego na bilo kojoj drugoj kripto berzi koja trenutno postoji na svetu.

Pored pranja novca, regulatori Sjedinjenih Američkih Država takođe istražuju da li je ova kripto berza omogućila njihovim investitorima da trguju nelegalno. Binance je trenutno zabranjena u ovoj zemlji jer nudi brojne tokene i bezbednosti koje nisu registrovane od strane Američke federalne trgovinske komisije, a uprkos tome što je ova platforma opovrgla sve ove tvrdnje, Bloomberg publikacija tvrdi da je kompanija prethodno savetovala svojim američkim klijentima da koriste VPN kako bi zaobišli dodate restrikcije.

"Naše zakonske obaveze shvatamo veoma ozbiljno i nastavljamo da delujemo unutar regularnih normi i u saradnji sa predstavnicima zakona", izjavla je prva dama za odnose sa javnošću brenda Binance, Džesika Jang, mejl izjavom u kojoj je odgovorila na optužbe. "Radili smo naporno kako bismo kreirali robustan program saglasnoti, koji uklljučuje principe protiv pranja novca i alate korišćene od strane finansijskih institucija radi detektovanja i rešavanja sumnjivih aktivnosti."

Obe američke agencije za sada odbijaju da komentarišu svoju istragu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group