Lifestyle - Biz

New Balance dobija tužbu protiv kineskih plagijatora

Slavni brend New Balance, upravo je dobio tužbu u Kini zbog zloupotrebe intelektualne svojine, protiv brenda New Barlun koji proizvodi kreacije slične njihovim…

Kako stoji u opisu slučaja Shanghai Haungpu suda, New Barlun N logo prekršio je zakon o zaštiti intelektualne svojine brenda New Balance, jer je bio “vizuelno i konceptualno” sličan dizajnu originalnog brenda. Takođe je otkriveno da je kineski brend radio nesavesno, ignorišući prethodnu privremenu naredbu, kojom im je naloženo da zaustave proizvodnju tokom perioda koji je doneo koristi od sličnosti, a samim tim i reputacije američkog giganta sportske odeće.

Inače, ovo nije prva presuda protv New Barlun brenda tokom prethodne godine. Ova kompanija posvećena lažnjacima prethodno je bila povezana sa “monopolom tržišta”, zbog koje je na kraju morala platiti kaznu od oko 1.54 miliona dolara.

Pored New Barlun brenda, njihov distributer, Shanghai Lusha Fashion Co takođe je odgovoran, pa je morao doprineti sa 15.000 dolara totalnoj šteti koja je isplaćena brendu New Balance.

“Veoma je ohrabrujuća činjenica da je sud još jednom prepoznao legitimitet intelektualne svojine New Balance brenda i naša prava, što će nam pomoći da osiguramo bezbednost naše marke i zaštitimo interesovanja naših kupaca”, izjavio je Den Mekinon, stariji savetnik za intelektualnu svojinu i globalnu zaštitu slavnog brenda.

N.Đ. 

Foto: HypeBeast

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group