Tajson pravi grickalice u obliku okrnjenog Holifildovog uveta

Kompanija Majka Tajsona koja pravi razne stvari od marihuane - kreirala je jestive poslastice u obliku ušiju, sa nedostacima baš onog dela koji je bivši šampion odgrizao Evanderu Holifildu...

Pedesetpetogodišnji bivši šampion teške kategorije, koji prodaje proizvode od kanabisa još od 2016. godine, zarađuje oko jednog miliona mesečno od svog posla nudeći korisnicima premijum poslastice, rolate, kolače, napitke i sve moguće prateće aksesoare, između svega ostalog.

Zapravo, „Najgori čovek na planeti“ je čak i vlasnik plantaže od 420 hektara smeštene u blizini Dezert Hot Springsa u južnoj Kaliforniji, gde je marihuana legalizovana. Tajson je zaradio velike količine novca u svetu kanabisa i sada deluje da njegov novi poslovni plan uključuje i prodaju jestivih proizvoda u obliku Holifildovog skraćenog uha, nazvanih „Mike Bites“.

Ove poslastice od kanabisa jasna su referenca na čuvenu Tajsonovu diskvalifikaciju zbog kidanja komada Evanderove ušne školjke tokom meča za WBA titulu teške kategorije, koji su brojni od nas čekali do sitnih jutarnjih sati kako bismo je gledali davne 1997. godine.

Tajson je tada čitav svet i sve ljubitelje boksa ostavio zabezeknutim i pomalo razočaranim, zato što uprkos tome što se borba završila na neverovatan i uvrnuto spektakularan način, meč je pre svega trajao isuviše kratko. Bivši šampion je od Atletske komisije Nevade dobio kaznu tešku tri miliona dolara zbog svog poteza i nije se više borio do kraja te godine, dok su doktori proveli više od devedeset minuta vraćajući Holifildu odrgriženi komad na mesto.  

Bizarni incident je nešto o čemu će se još govoriti decenijama, možda čak i vekovima, ukoliko ovaj sport opstane, ili ga ne potisne neki daleko čudniji događaj, koji će ispisati neku novu istoriju u budućnosti, posebno zbog šokantnog mehanizma uključenog u samo odgrizanje uveta. Međutim, od tada, dva penzionisana borca zakopala su ratne sekire, pomirivši se. 2006. godine ova dva veterana učestvovala su u Foot Locker's 'Week of Greatness' kampanji kada je Tajson pripremio poseban poklon za svog bivšeg rivala u formi ušne školjke.

Holifild je jasno dao svima do znanja da ne zamera Tajsonu ništa i da mu je čak „drago“ što mu je odgrizao komad uveta pre dvadeset i četiri godine. „To me ne opterećuje previše. Koštalo me je dosta muke, ali mi je drago što se dogodilo zbog toga što mi je pružilo priliku da govorim o tome šta znači oprostiti“, objasnio je legendarni borac.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group