TOP 10: koje poznate ličnosti su najviše zaradile protekle decenije

Obeležavajući kraj još jedne decenije, Forbs magazin je sastavio listu muzičara koji su najviše zaradili u proteklih deset godina…

Na samom vrhu liste nalazi se Dr.Dre, koji je zaradio neverovatnih 950 miliona dolara tokom protekle dekade. Uprkos činjenici da je on izbacio samo jedan album – Compton – 2015.godine, muzičar, producent, preduzetnik, izvršni direktor i audio inžinjer zaradio je taj novac od 20 % udela u vlasništvu Beats kompanije, koju je 2014.godine Apple kupio za 3 milijarde dolara.

Iza Dr.Drea je Tejlor Svift, koja je zaradila 825 miliona dolara, a nju prati Bijonse sa 685 miliona. Prema Forbsu, ove zarade su izmerene na osnovu podataka Pollstar, Nielsen i intervjua sa menadžerima, agentima i samim zvezdama, bez uračunavanja životnih troškova i poreza.

Interesantan je podatak da bi, ukoliko bi postmortem zarade bile deo ove liste, Majkl Džekson zauzeo prvo mesto sa procenjenih 2.37 milijardi dolara.

U galeriji pogledajte top 10 listu:

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group