Lifestyle - Biz

Xiaomi prodao 4 miliona telefona više od Apple kompanije

Američki gigant je pao na 4. mesto sa prodajom...

S obzirom da je kinesko tržište ponovo počelo da radi punom parom usled oporavka od korona virusa, jedna od dominantnih tehnoloških kompanija u zemlji, Xiaomi, uspela je da proda više pametnih telefona od Apple-a tokom zadnjeg kvartala 2020.

Tokom ta tri meseca, kineska firma prodala je 44,4 miliona jedinica, dok je najvrednija svetska kompanija uspela da proda samo 40,6 miliona iPhonea, što je dosta manje od prošlogodišnje cifre.

Osim oporavka ekonomije u Kini, različiti faktori su takođe mogli imati ulogu u uspehu Xiaomija u odnosu na američkog rivala. Huawei je zabeležio pad prodaje nakon problema sa licenciranjem Android-a, preusmerivši mnoge kineske korisnike na Xiaomi uređaje. Kasno predstavljanje Apple 12 modela, takođe je dovelo da se veći broj ljudi upravo odluči za Xiaomi modele. Naravno, dosta pristupačnija cena, glavni je faktor zbog kojeg se većina odlučuje za kineske Smart telefone.

Kompanija Samsung ubedljivo je na prvom mestu sa 80 miliona prodatih telefona, a Huawei se nalazi na drugom mestu sa 50 miliona prodatih uređaja. Xiaomi je sada na trećem mestu,dok je Apple pao na četvrto mesto.

Foto:Mashable

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group