Lifestyle - Hedonizam

Bil Gejts kupio prvu hidrogensku jahtu na svetu

Za nju je dao neverovatnih 645 miliona dolara...

Microsoft koosnivač Bill Gates trudi se da utiče na održanje životne sredine i da pređe na čiste izvore energije. Držeći se svojih uverenja, jedan od najbogatijih ljudi na svetu nedavno je kupio luksuznu jahtu u iznosu od 645 miliona dolara koja ima emisiju ugljenika 0%, zahvaljujući svom mehanizmu na vodonik.

Superjahta pod nazivom "Aqua", dizajnirana je od strane holandskog dizajnera i arhitekte - Sandera Sinota. Duga je 112 metara i sadrži pet paluba, na kojima može da se primi 14 gostiju i 31 članova posade, a u njenim prostorijama se takođe nalaze teretana, joga studio, sala za lepotu, salon za masažu kao i bazen koji se preliva. Iako se u potpunosti pokreće tečnim vodonikom, zver motora može dostići maksimalnu brzinu od 17 čvorova i može preći gotovo 6.000 kilometara pre nego što mora da se ponovo napuni.

Bil Gejts kaže da su ovakve tehologije ključ spasenja naše planete i da se pogoni na čistu energiju moraju usavršavati, jer ako to ne uradimo, živećemo u zagađenom balonu koji će dovesti do našeg uništenja. Jahta Aqua još uvek nije izgrađena, a očekuje se da će ona zaploviti 2024. godine, kada će i biti isporučena poznatom milijarderu.

Foto:Luxury Launches

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group