Kako na najdelotvorniji način sprečiti mamurluk

Više slika

Više slika

Bolje sprečiti nego lečiti...

Svi znaju šta ih čeka ako uveče potegnu za malo većom količinom alkohola. Glavobolja i mučnina su glavni razlog zbog kojih je jutarnji mamurluk najgora stvar na svetu i zbog kojeg mnogima nije do života. Zato smo mi odlučili da vam pomognemo i da vam damo par saveta kako da sprečite mamurluk i da izbegnete najgore jutro u svom životu.

Dakle, kako sprečiti da nas sledećeg jutra dočeka mamurluk? Krenimo od osnove. Mamurluk izaziva velika količina alkohola u krvi, koju unosimo raznim pićima koja konzumiramo. Dakle, sve što treba da uradimo je da smanjimo unos alkohola u krv.

Ovo, naravno, nije tako lako, jer veliki broj ljudi noćni provod ne može da izdrži bez određene doze alkohola. Ipak postoji jedna metoda koja vas može spasiti, a to je hrana. Ako jedete pre nego sto pijete ili jedete isto vremeno dok pijete, šanse da ćete dobiti mamurluk sledeće jutro su veoma smanjene. Pošto vaš želudac mora da vari i hranu, osim pića, manje alkohola će završiti u vašem krvotoku, pa ćete juto dočekati u boljem stanju.

Međutim, nije baš jednostavno jesti u prepunom klubu. Verovatno bi vam se svi smejali kada bi vas videli da jedete punjenu pljeskavicu u sred kluba. Ipak, postoji još jedna metoda koja vas može spasiti. Ako ste rešili da pijete tokom večeri, to je u redu, ali napravite nekoliko preseka. Studije su pokazala da ako organizam ima dovoljno vremena da razloži alkohol, mamurluka neće biti. Dakle, morate unositi alkohol u normalnim merama.

Naš savet je da posle jednog alkoholnog pića popijete jedno bezalkoholno. Takćete napraviti par preseka koji će dozvoliti vašem odganizmu da sagori sav alkohol koji unosite.

Naravno, savet broj jedan je da umereno pijete i nemojte preterivati ako želite da se probudite bez bola u glavi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group