Evo u koje zemlje možemo uđi bez PCR testa i karantina

Državljani Srbije mogu da uđu u samo 18 država na čitavoj planeti...

Srbi se pitaju samo jedno - u koje zemlje možemo putovati? Korona virus potpuno je uništio turističku sezonu, kako na našim prostorima tako i u svetu. Situacija u našoj zemlji ni malo nije dobra i svakim danom imamo oko 400 novozaraženih, dok na dnevnom nivou umre oko 10 ljudi. Trenutno u Srbiji ima više od 25 000 zaraženih, što nas člini jednom od najrizičnijih Zemalja u Evropi.

Upravo zbog tog razloga su nam mnoge države zatvorile vrata, pa sada naši državljani ne mogu da pređu granice slobodno. Neki od nas zahtevaju rađenje PCR testa, drugi traže dvonedeljni karantin, a treći ne puštaju uopšte.

Međutim, postoji 18 zemalja u koje slobodno možemo uđi, bez ikakvih testova i karantina. Evo o kojim zemljama je reč:

* Albanija

* Belorusija

* BiH

* Egipat

* Jamajka (pre putovanja, neophodno je prijaviti se na sledećem sajtu: visitjamaica.com)

* Republika Kongo

* DR Kongo

* Maldivi (posetiocima će na aerodromu biti vršeno merenje temperature i opšti pregled; ukoliko se utvrde simptomi kovid 19, biće urađen PCR test)

* Meksiko

* Oman (prilikom sletanja se meri telesna temperatura putnika i eventualno se upućuju u karantin oni putnici sa simptomima bolesti)

* Palau (neophodno je prilikom ulaska popuniti formular o zdravstvenom stanju i da budu podvrgnuti zdravstvenom pregledu; zabranjen je ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili tranzitirali u NR Kini, uključujući Hong Kong i Makao ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene bolešću kovid 19)

* Pakistan (na aerodromu se kontroliše temperatura; za lica koja pokažu simptome medicinsko osoblje na aerodromu odlučuje da li će zahtevati test na koronu; u slučaju pozitivnog testa, obavezna je mera izolacije)

* San Marino

* SAD (Ne mogu da uđu lica koja su tokom prethodnih 14 dana boravili u NR Kini, osim Hong Konga i Makaoa, Iranu, 26 zemalja Šengen zone, V. Britaniji i Brazilu. Pod boravkom se smatra i tranzitiranje kroz međunarodnu zonu. Imajući u vidu da savezne države imaju pravo donošenja sopstvenih propisa, uglavnom su sve države relaksirale zabrane ulaska tj. obaveze karantina ili negativnog testa”.

* Tanzanija (svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test)

* Turska (pri ulasku u zemlju postoji obavezni lekarski pregled i merenje temperature)

* Ukrajina (bez ograničenja, uz uslov da srpski državljani imaju zdravstveno osiguranje na troškove lečenja od virusa kovid 19, s tim da osiguravajuća kuća mora biti registrovana u Ukrajini)

* Centralnoafrička republika

 

Izvor:Blic.rs

Foto:Serbian Citizenship by Investment

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group