Recite zbogom neprijatnom mirisu vašeg vršnjaka

Vaše prepone su savršeno mesto za inkubaciju neprijatnih mirisa, dole je vruće, vlažno i zavučene su ispod slojeva garderobe, tako da ovaj deo tela nikada ne može savršeno mirisati...

Ukoliko niste prirodno skloni preteranom znojenju, ali ponekada primetite da nešto tamo nije u redu, postoji šansa da vam je potrebno samo nekoliko malih zahvata i promena u tradiciji održavanja prepona, kako biste sprečili stvaranje neprijatnih aroma vašeg penisa. Međutim, ukoliko posedujete emitovanje jakog, neprijatnog mirisa, obavestite svog lekara, jer su to uglavnom znaci seksualno prenosivih infekcija, nalik gonorei ili hlamidiji.

Sa druge strane, ako je u pitanju neprijatan miris nastao zbog dnevnih aktivnosti, onda ste u okviru nromalnog. “Sladunjav miris i vlažan osećaj predstavljaju uticaj prirodnih baterija na vašu kožu, zaduženih za izazivaje neprijatnih mirisa tela”, objasnio je doktor Keli Pagliai, dermatolog na Univerzitetu Džordž Vašington. Isto ovo dešava se ispod vaših ruku, samo što tamo ne postoji slatkasti vonj, sve dok se bakterije ne pomešaju sa prirodnim znojem.

Prepone posebno, sadrže brojne apokrine žlezde, zadužene za ispuštanje sekrecija, koje pomešane sa znojem mogu dovesti do različitih neprijatnih mirisa koje nikako ne želite imati. Na svu sreću, postoji dosta lakih načina koji vam mogu pomoći da održavate ovaj deo tela čistim i mirišljavim.

Razmotrite novu frizuru

Jednostavni trimer može učiniti čuda, posebno kada imamo u vidu da stidne dlake predstavljaju stanište neprijatnih mirisa, sprečavajući kožu da ostane hladna i suva. Nije potrebno brijati sve do kože, već samo ošišati višak dlaka trimerom, što će učiniti da vaša koža ponovo diše.

Pravilno održavanje higijene

Rat sa neprijatnim mirisima već je izgubljen ukoliko ne uspevate da održavate pravilnu higijenu i uklonite svu prljavštinu koja se akumulira na brojnim borama i kanalima prepona. Doktori tvrde da pažnja pružena detaljima predstavlja najvažniji deo kupanja. Nije potrebno samo nasapunjati taj prostor, već je takođe, veoma važno istrljati ga dobro i oprati svaku poru na njemu.

Antibakterijski sapuni takođe mogu pomoći ukoliko sve drugo zakaže, ali bitno je kloniti se vrsta sa jakim aromama i grubim hemijskim elementima. Za neobrezane muškarce veoma je važno pranje mesta ispod kožice, gde se sekreti iz žlezda i mrtve ćelije kože skupljaju i pozivaju na bakterijsku žurku, prostije rečeno, vaš penis počinje da se oseća neprijatno.

Sušenje

Redukovanje vlažnosti u predelu prepona može smanjiti neprijatne telesne mirise. Kako bi se ovo na pravilan način izvelo, veoma je bitno potpuno osušiti prepone i sve oko njih pre samog oblačenja, posebno tokom letnjih dana, kada je vruće konstantno. Naravno, vlaga dovodi i do neprijatnog osećaja svraba. Svi muškarci skloni ovome veoma često problem mogu rešiti antimikotičkim prahom, ili čak standardnim bebi puderom.

Korišćeni peškiri ili ubrusi akumuliraju bakterije takođe, tako da one preko njih mogu samo pospešiti razvoj neprijatnih mirisa. Osigurajte upotrebu čistih, suvih peškira svaki put kada se tuširate.

Dodajte finiširajuće detalje

Pamuk je prozračan, a nošenje garderobe i veša kreiranog od ovog materijala može pomoći preponama da ostanu oslobođene loših mirisa. Usred leta, kada su temperature i vlažnost na visokom nivou, stiker ili dezedorans na spoljnom delu vašeg skrotuma mogu stvoriti daleko oštrije neprijatne mirise.  

N.Đ.

Izvor: Men’s Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group