5 razloga zbog kojih Kristijana Ronalda smatramo jedinstvenim fudbalerom

Snažna mešavina izdržljivosti, snage, moći i brzine, plus neumorna volja za pobedom, učinili su Kristijana Ronalda onim što je postao.

Analizirali smo igru sjajnog Portugalca i pronašli 5 ključnih komponenti njegovog uspeha.

1. Izdržljivost

Ronaldo trči više od 10 km po utakmici, a pošto često igra, trbušnjaci na njegovom stomaku nije moguće sakriti. Ronaldo je postigao više od četvrtine golova prošle sezone u poslednjih 20 minuta utakmice. Drugi su već do kraja meča bili oduvani, ali je on lepršao i igrao istom silinom.

2. Snaga

Ronaldo radi ćučnjeve sa tegovima od 200 kg. Jaki kvadricepsi su neophodni za uspešnog napadača koji želi da postigne pogodak glavom. Kris skače 79 cm (skoro kao NBA igrači). To znači da može da dohvati loptu glavom, čak i kada je 259 cm iznad travnjaka.

3. X faktor

Ronaldo može da donosi odluke tokom utakmice brže od ostalih igrača. Najbolji fudbaleri razvijaju ubrzanu prostornu percepciju, što im omogućava da procene položaj i kretanje do sedam različitih objekata u sekundi, dok prosečna osoba proceni samo pet. Kada izabere kako da dribla pored defanzivca, odmah čita i najmanji nagoveštaj o tome kakav pokret protivnik planira, a takođe pamti poziciju ostalih igrača. I sve ovo je na podsvesnom nivou.

4. Brzina

Na listi najbržih igrača prvo mesto trenutno drži Kristijano Ronaldo, koji, prema statističkim podacima trči brzinom od 33,6 km/h.Takođe ima odličan osećaj za ravnotežu i kontrolu tela, što mu omogućava da naglo promeni pravac, čineći ga praktično neuhvatljivim prilikom driblinga.

5. Snaga

Brzina lopte nakon udarca Ronalda dostiže 130 km/h. Odlična tehnika omogućava fudbaleru da uhvati loptu sa strane noge dok izvodi slobodan udarac. Kao rezultat toga, lopta se toliko rotira u letu da može da promeni putanju u krugu od 274 cm, ne ostavljajući nikakvu šansu protivničkom golmanu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group