6 Najboljih srpskih sportista – Ko su oni i sve o njima

Ukoliko želite da saznate koji su to najbolji srpski sportisti, onda pogledajte ovaj članak. Uvrstili smo najbolje od najboljih i popričali o njima kako dolikuje...

Srbija je oduvek bila zemlja jakih sportista. Neki od najboljih postigli su velike uspehe kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. U ovom članku ćemo pomenuti šest najboljih srpskih sportista koje je odabrala Jadrnaka Sojkič, koji su se upisali u istoriju. 

Đoković, Ana Ivanović, Nemanja Vidić, Aleksandar Mitrović – samo su neka od imena zbog kojih ćete se kladiti na njih!

6 Najboljih Srpskih Sportista - Najbolji od najboljih

Kada je u pitanju sportski uspeh, onda su ova imena jasno poznata među velikim auditorijumom. Sve kladionice u Srbiji ih favorizuju u daju prednost njima i njihovim timovima. Stoga, ako želite pobijediti na okladama, poslušajte savjete sportskih analitičara i kladite se na odabranog igrača. Uostalom, možda je Vaša oklada dobitna.Zato hajde da pogledamo ko su ti ljudi:

  • Novak Đoković

  • Ana Ivanović

  • Nemanja Vidić

  • Aleksandar Mitrović

  • Dejan Stanković

Sada, bilo bi dobro da pogledamo malo više o njima. I to kako su međunarodni sportski događaji na kojima su igrali ušli u istoriju uspeha. 

Novak Đoković

Đoković je prvo ime koje mi pada na pamet kada se pominju srpski sportisti. Postigao je neviđene uspehe kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Đoković je osvojio dvanaest grend slem titula, pet ATP finala, četiri Dejvis kupa i jednu zlatnu olimpijsku medalju. Uz sve to, Đoković je oduvek bio favorit u kladionicama, čak i kada je bio na početku karijere.

Pored svega ovoga, proglašen je i za najboljeg igrača decenije od strane Udruženja teniskih profesionalaca. Reklo bi se da je rođen za tenisera, jer su mu oba roditelja bili profesionalni sportisti. Možda i ne čudi što je Đoković postao jedan od najuspešnijih srpskih sportista!

Ana Invanović

Međutim, ne možete da pomenete srpske sportiste, a da ne pomenete Anu Ivanović. Ona ima samo 30 godina, ali je postigla mnogo uspeha tokom svoje karijere. Bila je prva Srpkinja i jedina žena iz Srbije koja je osvojila gren slem titulu, što joj je i uspelo 2008. godine kada je osvojila Rolan Garos. 

Ovo je definitivno njen najveći uspeh koji je ispratila gotovo svaka kladionica na svetu. Bilo je dosta pometnje oko kvota tog dana, ali je ipak Ana zaslužila bolju kvotu.

Pored ove važne pobede, Ivanovićeva je dospela i na prvo mesto na rang-listi za ukupno 12 nedelja od avgusta 2008. do januara 2009. Jasno je da je Ana Ivanović jedna od najboljih srpskih atletičarki i da ima pravo da se tako zove!

woman holding tennis ball and racket

Nemanja Vidić

Uspešnu karijeru imao je i Nemanja Vidić. Igrao je za Mančester junajted između 2006. i 2014. godine, osvojivši pet titula u Premijer ligi, tri Liga kupa, jednu titulu UEFA Lige šampiona, kao i mnoge druge nagrade. 

Njegov tim je definitivno jedan od favorita u Premijer Ligi kada je u pitanju klađenje. 

Njegovo ime je takođe četiri puta uvršteno u PFA tim godine, a tri puta je proglašen za najboljeg igrača Srbije kada su u pitanju sportski događaji. Vidić je jedan od onih sportista koji su postigli velike uspehe kako u zemlji tako i u inostranstvu, što ga zasluženo svrstava u red najboljih srpskih sportista!

Aleksandar Mitrović

Pored aktivnih sportista, tu su i sportisti koji su već otišli ​​u penziju, ali zaslužuju da ih ovde pomenemo. Aleksandar Mitrović je jedan od tih sportista! Bio je reprezentativac Srbije koji je osvojio zlato na Letnjim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru u Brazilu.

person playing soccer

Mitrovićev prvi klub bio je Radnički niški za koji je igrao od 2009. do 2013. U leto 2013. prešao je u Anderleht za prijavljenih 500.000 evra. Posle jedne sezone u Belgiji, Mitrović je potpisao za Njukasl junajted 31. avgusta 2014. za 13 miliona funti. Potom je 2018. prešao u Fulam. 

Jasno je da je Aleksandar Mitrović jedan od onih sportista koji su ostavili trag u istoriji i da zaslužuje titulu jednog od najboljih srpskih sportista, makar tako prenose sportske vesti.

Dejan Stanković

Spisak ne bi mogao biti potpun bez pominjanja Dejana Stankovića, čija je karijera bila podjednako uspešna kao i neka druga imena. Tokom svojih aktivnih dana igrao je za nekoliko klubova: Lacio, Inter iz Milana i Pari Sen Žermen. Ukupno je osvojio 16 trofeja - od toga šest sa Lacijum, pet sa Interom iz Milana, četiri sa Pari Sen Žermenom i jedan sa Srbijom. 

Štaviše, dva puta je bio uključen u UEFA tim godine i tri puta u tim godine Serije A. Takođe je dva puta proglašen za fudbalera godine Srbije. Ovo samo govori da je Dejan Stanković jedan od najboljih srpskih sportista!

Zaključak

Reč je o šestoro najboljih srpskih sportista koji su se upisali u istoriju i ostvarili velike uspehe kako u zemlji tako i u inostranstvu. Zahvaljujući njihovom zalaganju, Srbija je postala zemlja velikih sportista, a ova šestorica su samo vrh ledenog brega.

Dakle, Srbija ima još punp sportista vrednog pomena koji su doprineli znatno razvoju sporta u ovoj zemlji. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group