Brazilski sudija sa kojim se igrači nikada ne raspravljaju

Svi obožavaoci fudbala bili su potpuno zapanjeni fotografijama brazilskog sudije Andersona Daronkoa, koji je odmah prozvan ’najjačim arbitrom na svetu’...

Fotografije Daronkoa cirkulisale su društvenim mrežama prošle i ove nedelje, ostavljajući ljude zadivljenim fitnes formom četrdesetjednogodišnjeg sudije iz brazilske Santa Marije. Youtube kanal Soccer Stories - Oh My Goal izneo je tvrdnju da Daronko poseduje biceps širine 44 centimetra i da je poznat u svojoj zemlji kao ’Juiz Fortao’, što u prevodu znači ’Jaki sudija’.

Jedna od fotografija koja je kružila internetom predstavlja brazilskog internacionalca Hulka, igrača poznatog po svojoj snazi i veličini, koji pokraj ovog kolosa izgleda gotovo neprimetno. Sudija, koji je inače bivši profesor fizičkog, ponovo je došao na naslovne strane širom sveta nakon svoje kontraverzne odluke da ne prizna navodno izjednačenje ekipi Perua u kvalifikacijama za Svetski šampionat protiv Urugvaja.

Peru je jurio gol razlike u Montevideu, kada je Migel Traukova lopta nakon šuta zadržana na liniji od strane urugvajskog golamana Serđa Rošea, koji je zatim izveo korak unazad u svoju mrežu, držeći je čvrsto na dužini ruku.

Doranko je presudio da lopta nije čitavom dužinom prešla gol liniju i izabrao je da ne ponovi incident putem video asistencije poznatije kao VAR. Napadač Perua, Paolo Gerero, tvrdio je nakon ovog meča da je njegov tim opljačkan, dok je Fudbalska Federacija Perua potvrdila prošlog ponedeljka da je podnela zvaničnu žalbu protiv ovog sudije.  

Naravno, korisnici društvenih mreža odmah su reagovali šaljivim komentarima i delili fotografije ovog arbitra, naglašavajući kako niko ne sme da se kači sa njim na terenu, navodeći da kada od njega igrač dobije karton on se samo može zahvaliti na odluci i napusti teren, uz brojne druge šale koje je moguće naleteti na doslovno svim platformama.

Sa druge strane, Peru se susreo sa Paragvajem u svojoj drugoj zvaničnoj kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Svetsko prvenstvo prekjuče i pobeda od dva prema nula, bila mu je preko potrebna kako bi osigurao svoje mesto u konferencijskom plejof delu koji se održava juna meseca ove godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group