Da li će Hamilton danas postati šampion?

Luis Hamilton na putu je da postane šampion po 6. put u karijeri...

Posle večerašnje Velike Nagrade Amerike, ostaju nam još samo 2 trke do kraja ovogodišnje F1 sezone i kako rezultati pokazuju Hamilton će verovatno ponovo biti šampion. Međutim, postoji jako slaba šansa da ga njegov klubski kolega, Valteri Botas prestigne i preuzme šampionsko mesto. Da bi se to desilo, Hamilton u presotale 3 trke ne sme da osvoji ni jedan poen, dok Botas mora da pobedi u svim preostalim trkama.

Nakon sinoćnjih kvalifikacija, Botas se približio svom cilju, jer će današnju trku početi sa prve pozicije, dok je Hamilton završio na 5 mestu. Međutim, ako Hamilton uzme samo jedan bod, to znači da on automatski postaje šampion i da ga niko više ne može ugroziti do kraja sezone.

Iako nije imao baš najbolje kvalikifacije, Hamilton mora da se potrudi da ostane u prvih 10 jer će tako dobiti bodove, a zaista su male šanse da on završi na 11. mestu, tako da ćemo večeras verovatno gledati trku za pamćenje u kojoj će Hamilton postati po 6. put prvak u Formuli 1 i tako se približiti rekordnim rezultatima zbog kojih će postati i najbolji F1 vozač svih vremena.

Trku možete gledati od 20h po našem vremenu.

Foto:skysports

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group