Đoković šampion Majamija po peti put!

Svetski broj jedan, Novak Đoković, je posle trijumfa nad britancem Endijem Marejom u finalu, rekao da je odigrao još jedan fantastičan turnir na mastersu u Majamiju...

Đoković je do pobede došao nakon tri seta – 7:6 (7:3), 4:6 i 6:0. Inače, ovo je bila njegova 18-ta pobeda u 26. međusobnom susretu protiv najboljeg britanskog tenisera.

“Čestitam Mariju, bila je ovo velika borba, nije bilo lako izaći kao pobednik. Hvala mom timu što su bili uz mene u teškim trenucima meča, njihova podrška mnogo znači. Ovo je još jedna fenomenalna godina u Majamiju i još jedan fantastičan turnir za mene”, rekao je Đoković nakon dodele trofeja poručivši publici da će se videti sledeće godine.

Britanac nije bio naročito nezadovoljan, navodeći da je u njegovoj igri napredak očigledan.

“Nisam još na Novakovom nivou, ali osećam da mu se približavam. Moram da nastavim da napredujem, žao mi je što nisam mogao više, ali i noge su bile umorne, nisam mogao bolje danas”, rekao je Marej.

Inače, Đoković je postao prvi teniser u istoriji koji je uspeo da tri puta u istoj kalendarskoj godini osvoji i Indijan Vels i Majami.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group