Engleski navijači uhapšeni zbog nacističkih pozdrava i uriniranja na ulicama Minhena

Grupa engleskih navijača uhapšena je u Nemačkoj zbog nacističkog salutiranja i uništavanja svojih hotelskih soba...

Tim Gereta Sautgejta igrao je protiv Nemačke u svojoj utakmici Lige nacija u Minhenu 7.juna, ali uprkos svim molbama selektora upućenih svima koji su krenuli put Bavarske da se ponašaju lepo tokom gostovanja, otkriveno je da je osam ljudi uhapšeno od strane lokalne policije odmah po dolasku dan ranije.

Tri uhapšena čoveka policija je zadržala zbog naci salutiranja, dok su jednog navijača vlasti zadržale zbog bakljade koju je izazvao u svojoj hotelskoj sobi, praveći štetu od dve hiljade evra. Ostala četvorica su uhapšena nakon incidenta u kom su vređali policajce i urinirali na javnim mestima.

Većina navijača koja je mogla biti viđena kako pravi probleme pre samog meča dobila je jednokratnu kaznu od dvesta evra. U namerama da spreče eskalaciju nasilja, većina barova i kafića u gradu bila je zatvorena, sa nekim koji su otvoreni tek danas, izbegavajući gošćenje engleskih navijača.

Minhenska policija je pozvana kako bi rešila konflikt koji je uključivao od trideset do pedeset navijača Engleske, ali su oni svi pobegli sa lica mesta kada se pojavila ekipa za suzbijanje nereda. Brojne bezbednosne bojazni postojale su i pre same utakmice, jer je stiglo nekoliko prijava vezanih za pokušaje engleskih navijača da dobiju karte u delu gde su se prodavale domaćim posetiocima.

Razgovarajući sa medijima, portparol minhenske policije izjavio je kako bi organi reda bili u mogućnosti da zaustave Engleze i spreče ih da uđu u domaći deo stadiona jedino ukoliko bi očekivali potencijalne probleme. On je izavio da je čak 700 policajaca bilo raspoređeno kako bi se izborilo sa prilivom ostrvljana u grad 4.juna, što je daleko veći broj službenika od onog koji bi radio u slučaju da igra Bajern.

Sve ovo se izdešavalo nedugo nakon što su engleski navijači oštro upozoreni da pripaze na svoje ponašanje pred Svetsko prvenstvo u Kataru, koje će se održati ove godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group