FIA je potvrdila kalendar za 2019 F1 sezonu

FIA je finalizirala kalendar za sledeću sezonu Formula 1 šampionata, predstavljajući nam i brojne promene pravilnika ovog takmičenja...

Baš kao i u sezonama 16. i 18., sledeća godina posedovaće 21 trku. Sezona će startovati u Melburnu 17. marta, sa Australian Grand Prix trkom, a finiširće prvog decembra u Abu Dabiju. Ni jedna nova staza nije dodata kalendaru najbržeg cirkusa za 2019. godinu.

Staza u Kini biće domaćin 14. aprila i obeležiće značajan jubilej u ovom sportskom takmičenju, jer će se održati na dan hiljadite Grand Prix trke u Formula 1 šampionatu od njegovog zvaničnog osnivanja 1950. godine. Možemo biti potpuno sigurni da će veliki dan vlasnici Formule 1, Liberty Media, svakako obeležiti na nezaboravan način.

Pored novog kalendara, postoji nekoliko novih pravila koja će svi ljubitelji F1 šampionata primentiti.

Za početak, timovi će biti prinuđeni da premeste svoje retrovizore i dodatno usavrše aerodinamiku zadnjih krila, kako bi se poboljšala preglednost dešavanja sa zadnje stane. Dodatno, kamere će biti potpuno izmeštene, bolidi će svetla posedovati na krajevima repnih stabilizatora, dok će određena podešavanja biti izvršena i na halo zaštiti radi lakšeg izlaženja vozača.

Na stazi, vozačima će biti dozvoljeno preticanje tokom perioda sigurnosnog vozila samo kada ona pređu starno ciljnu liniju, radije nego svpku ličnu, kao što je to bio slučaj tokom prethodnih sezona. Timovi će takođe biti zaduženi za inicijalno ispitivanje svojih modela, stvaranje kockastih panela signalizacije, koji će biti korišćeni pored tradicionalnih zastava na kraju trke, dok će se kadrovski policijski čas povećati sa osam na devet sati uoči trke.

Većim delom, za sledeću sezonu najbržeg cirkusa očekuje se da bude slična ovoj, ali bi u svpm toku mogla uključiti trke u Majamiju i Vijetnamu. Celokupan šampionat će nakon sledeće godine biti znatno izmenjen, a automobili će 2021. dobiti novi dizajn i druge pogonske sklopove.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group