FIFA razmatra drastične izmene koje mogu iz korena promeniti fudbal

Prema poslednjim informacijama, Fifa eksperimentiše sa novim promenama pravila u fudbalu, razmatrajući kontraverzne ideje nastale tokom Future of Football Cup omladinskih turnira...

Široka paleta novih pravila može učiniti da ova igra deluje gotovo potpuno drugačije od njene trenutne varijante, sa promenama u gotovo svemu, od dužine trajanja meča, do suspenzija.

Jedna od najznačajnijih potencijalnih promena jeste predstavjlanje dva poluvremena u trajanju od trideset minuta, koja bi zamenila trenutno trajanje meča od devedeset minuta. Ova drastična mera bi bila nadomeštena novim pravilom koje donosi zaustavljanje sata kada god bi lopta izašla iz igre.

Druge promene koje su na razmatranju uključuju broj izmena, koji može varirati od tri do pet, u zavisnosti od turnira koji se igra, kao i autima koji bi se izvodili nogom, dok bi dobijanje žutog kartona automatski označavalo petominutnu suspenziju.

Proba ovog sistema održaće se u Holandiji tokom klubskog turnira mlađih kategorija u okviru evropskog kontinenta. Timovi PSV, AZ Alkmaar, Heerenveen i Club Brugge ispod 19 godina igraće pod novim pravilima i na predstojećem Future of Football Cup takmičenju. FIFA će zatim analizirati uticaj svojih promena i da li su one moguće u modernom izdanju fudbala u kome danas možemo uživati.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group