Formula 1 šampionat sledeće sezone postaje još uzbudljiviji sa ukupno 24 trke

Sledeća sezona FIA Svetskog Formula 1 šampionata posedovaće rekordne dvadeset i četiri trke...

Kalendar najbržeg cirkusa za 2023. godinu, nedavno je odobren od strane Svetskog konzulata za motosport i startovaće 5. marta u Bahreinu, nastavljajući se sve do 26. novembra i zatvarajuće trke u Abu Dabiju.

Važni novi dodaci za sledeću sezonu predstavljaće povratak kineske i katarske Grand Prix trke. Jedina nova trka jeste Las Vegas Grand Prix, koja će se održavati oko gradskih najikoničnijih znamenitosti i zakazana je za 18. novembar.

Sledeća sezona takođe uključuje i dva triplheder trkačka vikenda, sastavljena od trka u Italiji, Monaku i Španiji, 21. i 28. maja i 4. juna, kao i trke u SAD, Meksiku i Brazilu 22. i 29. oktobra i 5. novembra.

„Veoma smo uzbuđeni što možemo predstaviti kalendar za 2023. godinu sastavljen od dvadeset i četiri trke širom sveta“, izjavio je izvršni direktor i predsednik Formula 1 šampionata, Stefano Domenikali. „Formula 1 ima velike zahteve za održavanjem trka i veoma je važno da na pravi način izbalansiramo sve zarad sporta. Veoma smo zadovoljni što Formula 1 nastavlja snažno dalje i odlična je vest što će to dovesti naše strastvene obožavaoce na veoma uzbudljive i nove lokacije kao što je Las Vegas, pored voljenih istorijskih događaja koji se odvijaju u Evropi, Aziji i svim Amerikama.“

Predsednik FIA organizacije, Mohamed Ben Salujem, dodao je da će prisustvo dvadeset i četiri trke definitivno predstaviti nastavak rasta i razvoja ovog sporta: „Oduševeljen sam što smo u mogućnosti da sledeće sezone uvedemo Formula 1 šampionat u novu eru uzbudljivih trka kreiranih regulatornim merama ovogodišnje sezone i predstavimo ih široj bazi obožavalaca. Prilikom izrade kalendara za sledeću F1 sezonu, WMSC članovi su takođe vodili računa i o vremenima održavanja prestižnih trka, kao što je 24 Hours of Le Mans.”

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group