Kako se zapravo širi imperija Kristijana Ronalda

Kristijano Ronaldo našao se na prvoj poziciji najplaćenijih fudbalera godine, zaradivši 125 miliona dolara tokom proteklih dvanaest meseci…

Ali, sama njegova pojava na ovoj listi nije bila nimalo iznenađujuća za njega – ipak, on je prvi timski sportista koji je uspeo da zaradi milijardu dolara tokom svoje karijere, pre poreza. Zapitali smo se kako on zapravo zarađuje svoj veliki novac? Od korišćenja svojih društvenih mreža, pa do ugovora vrednih nekoliko miliona dolara, Ronaldo svakako zna kako da maksimalno unovči svoju popularnost.

Impresivni prelazak u Manchester United

Ronaldo je proglašen za najpopularnijeg sportistu i ima više od 500 miliona pratilaca na svim svojim platformama društvenih mreža, uključujući Facebook (149 miliona), Instagram (348 miliona) i Twitter (94.5 miliona).

Ovog leta, dvanaest godina nakon što je napustio Manchester United zarad Real Madrida, Ronaldo je odlučio da “se vrati kući”. Forbs javlja da je ovaj njegov prelazak vredan 70 miliona dolara, i uključuje njegovu platu i bonuse.

Čuveni broj 7 zarađuje svoj novac

Čak i deset godina nakon napuštanja Manchestera, o njemu se i dalje govori na tribinama Old Trafford stadiona. Njegovi lojalni fanovo su odmah pokupovali nove dresove fudbalske legende samo 12 sati nakon najave da se on vraća u čuveni tim i doneli njegovom timu, a i njemu, ogromnu zaradu.

Influenser broj jedan

Ronaldo prema navodima naplaćuje million dolara po plaćenoj objavi na Instagramu, zbog čega upravo on najviše zarađuje na ovoj platformi. Štaviše, brojni magazini tvrde da on zarađuje više od 40 miliona dolara godišnje samo preko Instagrama.

Slavni sportista svoj moćni uticaj koristi na različite načine – ako se sećate, pre izvesnog vremena je pomerio dve flašice Koka Kole sa stola tokom konferencije iako je brend bio sponsor sportskog događaja i na njihovo mesto stavio flašicu vode, što je kompaniju Koka Kola poprilično koštalo. Isti poduhvat su ponovile njegove kolege, ali moramo priznati da nisu bili toliko ubedljivi poput njega.

Koka Kola je izgubila milijarde dolara zbog njegovog poteza, dok su brendovi vode dobili priliku da se opare. Prema najavama, Evian je promovisao Ronaldov komentar, dok se čitavoj priči pridružila i Svetska zdravstvena organizacija, naglašavajući svoj stav protiv šećera.

Ugovor sa kompanijom Nike

I dok deluje da Ronaldo zarađuje dovoljno samo od društvenih mreža, njegov doživotni ugovor sa kompanijom Nike donosi mu popriličnu svotu svakog meseca, što će se nastaviti čak i onda kada se povuče iz sveta profesionalnog sporta.

Potpisan 2016.godine, ovaj ugovor smatra se istorijskim i obeležio je tek treći put da je čuvena kompanija ponudila ovakvo partnerstvo nekom sportisti – prethodna dvojica su LeBron Džejms i Majkl Džordan. Prema navodima Forbsa, Ronaldo je dobio milijardu dolara od tog ugovora, dok je za samo godinu dana zaradio 474 miliona.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group