Koje se tajne kriju iza savršene forme Kristijana Ronalda

Nakon što je ponuđen nekim od najbogatijih timova na planeti, pa čak i arhiteprijatelju kluba u kome se proslavio, Kristijano Ronaldo je ipak odlučio da se vrati kući u Mančester Junajted...

Međutim, ono što je najinteresantnije jeste to što je Ronaldo, uprkos svojim godinama, u vrhunskoj formi i fizičkoj spremi, dok je njegovo telo bez ikakve sumnje i dalje fizički na samom vrhuncu. Prosto je neverovatno da jedan tridesetšestogodišnjak može imati ovakvu fiziku, ali fudbaler je nedavno otkrio šta mu sada, u ovim poznim godinama - makar u fudbalskom svetu - najviše pomaže da održi svoju savršenu atletsku liniju.

Voleli ga ili ne, Kristijano poseduje veliki broj talenata, posebno kada se uporedi sa fudbalerima današnjice, istovremeno radeći veoma naporno kako bi osigurao maksimalnu fizičku kondiciju, za šta su velikim delom zaduženi i zdravi obroci i učesvovanje u tročasovnim ili četvoročasovnim terminima u teretani svakoga dana. Kako bi održao svoj visoki nivo fizičke spreme, Kristijano je takođe uključio plivanje i pilates, istovremeno ih uvodeći tokom pet dana u teretani, mešajući ih između kardio vežbi visokog intenziteta i dizanja tegova.

Kako je The Daily Mail preneo, Ronaldo provodi oko tri do četiri sata u teretani svakoga dana. Kada se radi o vežbanju, bivši Kristijanov saigrač iz Juventusa, Mehti Benatia, nedavno je govorio o privrženosti ovog čoveka otkrivajući da je jednom primio poruku u jedanaest sati uveče, u kojoj ga je Portugalac upitao: "Da li si raspoložen za neko vežbanje u teretani? Nisam se oznojio i baš mi je potrebno. Dolaziš li?".

Benati je odbio ovu ponudu, ali je dodao: "U tom trenutku sam shvatio da Kristijano nije normalna osoba. Kada radite sa njim, morate da ga poštujete još više jer jer vam postaje potpuno jasno da ovaj čovek žrtvuje čitav svoj život zbog fudbala".

Ronaldove veoma zdrave dijete raspoređene su u šest visokoproteinskih dnevnih obroka niskih nivoa masti i žitarica u velikim količinama, od kojih su svi posebno odabrani od strane ličnog fudbalerovog nutricioniste, koji sarađuje sa njim godinama unazad. Razgovrajući o svojoj dijeti, Ronaldo je izjavio: "Jedite regularno. To je veoma važno kako biste održali svoj nivo energije visokim".

On svoje visoke energetske nivoe održava obiljem sveže ribe, uključujući tunu i sabljarku, pored kojih se nalaze šnicle, masline, piletina, jogurt niske masnoće, sveže voće i salate. Portugalski igrač održava svoje telo hidriranim kompletno izbaujući alkohol i gazirana pića, uživajući jedino u vodi. Naravno, u to smo se uverili prilikom njegovog pomeranja flaša Coca-Cole tokom konferencije na prethodnom evropskom prvenstvu, postavljajući flaširanu vodu kao glavnu alternativu.

Pored smislenog odvajanja vremena za uživanje u hrani i vežbanju tokom dana, Ronaldo voli da spava više od bilo čega, zapravo. Međutim, on ne ide na osmočasnovnu noćnu meru, koja dolazi kao standard i umesto nje on voli da koristi pet devedesetominutnih partija kako bi se osećao svežim i punim energije. Govoreći o svom neobičnom rasporedu spavanja, on je jednom prilikom izjavio: "Dobar san je najvažniji kako biste izvukli najviše iz svojih treninga. Spavanje pomaže prilikom oporavka mišića, što je najvažnije".

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group