Kristijano Ronaldo je pod istragom UEFA zbog „nepoštenog“ reklamiranja

UEFA vodi istragu protiv Kristijana Ronalda zbog nepoštenog reklamiranja nakon što je na društvenim mrežama podelio svoje otkucaje srca tokom pobede Portugala nad Slovenijom na Evropskom prvenstvu 2024.

Ronaldo je posebno pomenuo kompaniju WHOOP, koju UEFA smatra nelegalnom, jer povezuje proizvode sa zvaničnim takmičenjima bez dozvole. Sličan incident dogodio se 2012. sa Niklasom Bentnerom, koji je kažnjen.

Rikardo Fort, bivši šef sponzorstva za Visa i Coca-Cola, naglasio je da ova akcija predstavlja nepošteno oglašavanje i predložio novčane kazne za igrača i kompaniju. Vredi napomenuti da 39-godišnjak nosi jedan od njihovih uređaja tokom Eura 2024, a podatke o njegovom otkucaju srca iz pobede Portugala u penalima kompanija je objavila na društvenim mrežama prošlog utorka, što se verovatno mnogima nije dopalo.

„Ova tabela je objavljena danas. To je nezakonito i i igrač i kompanija treba da budu kažnjeni“, napisao je Rikardo Fort na društvenoj mreži X.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group