Kristijano Ronaldo prestigao Peleta

Ronaldo je sada postigao drugi fudbaler u istoriji sa najviše postignutih pogodaka za tim i reprezentaciju...

Poznati portugalski fudbaler, nastavlja da ide ka tituli GOAT (najveći svih vremena), pregazivši Peletov zvanični rekord od 757 golova sa svojim 758. golom.

Tridesetpetogodišnji napadač ekipe Juventusa, koji se tek nedavno oporavio od COVID-19 virusa, otvorio je nedeljnu utakmicu postigavši gol protiv Udinesea u prvoj polovini. Ronaldov prvi gol na utakmici izjednačio  ga je sa legendarnim Peletom.

Ronaldov drugi gol na meču omogućio mu je da prestigne Peleta i da postane drugi  fudbaler u istoriji po broju postignutih golova.  Očekuje se da će Ronaldo uskoro prestići Džosefa Bikana, koji drži rekord u najviše postignutih golova(759).

Ronaldo trenutno ima 656 klupskih golova otkako je prvi put počeo u Sportingu iz Lisabona 2002. godine, a glavnina golova postignuta je za vreme njegovog boravka u Realu. Igrajući za Portugaliju, Ronaldo je postigao 102 gola na 120 mečeva.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group