Sport

Luda trka u Brazilu

Ferštapen na podijumu, a Fetel i Lekler van staze...

Velika nagrada Brazila donela nam je dosta uzbuđenja. Mladi Maks Ferštapen krenuo je sa pol pozicije i u samom startu trke uspeo je da zadrži vođstvo dosta dugo i da se odbrani od Hamiltona koji ga je sve vreme pritiskao. Iako je jasno da će Hamilton biti ovogodišnji šampion, on nije hteo da omogući da Ferštapen tako lako dođe do pobede, pa ga je u toku trke nekoliko puta preticao i stavljao na drugo mesto.

Međutim, Maks je pokazao maestralne sposobnosti i odmah je uspevao da se vrati na prvo mesto i da Hamiltonu zatvori sva vrata. Nakon nekoliko odlaska u boks i incidenata koji su se desili na stazi. Ferštapen je uspeo da prvi prođe kroz cilj i da osvoji svoju drugu pobedu u karijeri, ali i u ovoj sezoni, čime je dokazao da je takmičar kojeg se svi trebaju plašiti.

Iako je Maks bio zvezda ove trke, dosta pažnje usmereno je ka Lekleru i Fetelu, ekipi iz Ferrarija koja je završila trku van staze. Mladi Lekler je napao svog kolegu i uspeo da mu preotme 4. poziciju, ali Fetel nije hteo da se na tome završi pa je uzvratio, ali nažalost, njih dvojica su se sudarili, pri čemu su njihovi bolidi zadobili nepopravljiva oštećena, zbog kojih su morali da se isključe iz trke.

I Fetel i Lekler su bili vidno razočarani, ali nisu hteli da govore o tome ko je krivac i ko je odgovaran za kontakt koji se desio.

Foto:Sky Sports

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group