Meč između Entonija Džonsona i Tajsona Fjurija održaće se 14. avgusta

Dugo isčekivana borba između Entonija Džošue i Tajsona Fjurija zvanično je zakazana za 14. avgust ove godine u Saudijskoj Arabiji...

Meč između Fjurija i Džošue prvi put najavljen je prošle godine kada su se oba borca originalno složila po pitanju finansija i uslova u okviru ugovora za dve borbe. Međutim, od tada, pregovori su se pomerali brzinom brzinom glečera uprkos tome što je originalni ugovor već potpisan. Iako je borba osigurana, tek nedavno je Džošuin promoter, Edi Hern, uspeo da osigura ugovor sa Saudijskom Arabijom vredan 210 miliona dolara.

Prošle nedelje, međutim, pojavile su se određene sumnje zbog toga što je Fjuri komentarisao da njegov promoter, Frenk Voren, poseduje određene primedbe vezane za ovaj ugovor. Džošua je zahtevao javno obrazloženje situacije, što je dovelo do toga da se Voren pojavi na TalkSport radiju kako bi pojasnio Fjurijeve komentare.

"Meč nikako ne može biti održan 7. avgusta zbog toga što su tada Olimpijske igre veliki problem jer se istovremeno prikazuju na televiziji. Pored toga, imate UFC PPV u Americi i Velikoj britaniji, tako da ako se sve nastavi ovim tokom, gužva u rasporedima trajaće sve do 14. avgusta. Ne smatram da je sam datum problem nakon svega, makar ne sada kada smo se svi dogovorili da meč bude pomeren za 14. avgust."

Menadžer je dodao: "Mi želimo borbu, svi ljubitelji sporta jedva čekaju ovaj meč, a konačno smo se po prvi put Edi Hern i ja složili da su nam ciljevi u ovom slučaju isti. Međutim, konačno ništa nije potpisano i nije mi jasno zašto moj kolega konstntno tvrdi da jeste. Moraju biti data uverenja i potvrde da je Tajson zadovoljan uslovima takođe."

Za sada, dok se sve do kraja ne iskristališe, meč između Tajsona Fjurija i Entonija Džošue zvanično je postavljen za 14. avgust i biće održan u Saudijskoj Arabiji. Ostaje samo da vidimo da li će, ili neće biti dodatnih promena oko njihovog dogovora vezanog za borbu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group