Nakon 26 godina duge karijere Mani Pakjao se oprašta od boksa

Četrdestdvogodišnja bokserska legenda, Mani Pakjao, zvanično je okačio rukavice o klin...

Svetski šampion sveta u osmoj diviziji i senator na Filipinima, objavio je svoje penzionisanje iz sporta u četrnaestom minutu snimka postavljenog na ličnoj Facebook stranici. Na snimku je moguće videti Manija Pakjaa u emotivnom oproštaju od ringa, istovremeno se zahvaljujući svojim dugogodišnjim navijačima za veliku podršku koja ga je uvek pratila. Pakjao je izjavio:

"Dok kačim svoje bokserske rukavice o klin, želeo bih da se zahvalim čitavom svetu, posebno mojim Filipincima zbog dugogodišnje podrške koju mi pružaju. Zbogom boksu. Veoma mi je teško da prihvatim da je moje vreme u ovom sportu gotovo. Danas zvanično najavljujem svoju penziju." Video se nastavlja sa Pakjaovom izjavom: "Zbog vas sam dobio veliku hrabrost da načinim velike promene u svom životu. NIkad neću zaboraviti šta sam uradio i postigao u svom životu, što pre nisam mogao ni zamisliti. Upravo sam čuo poslednje zvono. Bokserski dani su gotovi".

U 26 godina, Pakjao je iza sebe imao 72 borbe, rekordne 62 pobede, 8 remija i 2 nerešena meča. Od 62 pobede, bokser je u 39 mečeva nokautirao protivnika, dok je u 23 učestvovala sudijska odluka, a u čitavoj svojoj karijeri, on je osvojio ukupno dvanaest svetskih titula. Njegova najava penzije dolazi nakon poraza od Jordenisa Ugasa avgusta meseca ove godine, kada je Kubanac pobedio Pakjaa jednoglasnom odlukom.

Pakjao je takođe dospeo na naslovne strane različitih publikacija ranije ovog meseca kada je objavio da će se kandidovati za predsednika Filipina na izborima sledeće godine. Prihvatajući nominaciju svoje političke partije, Pakjao će se definitivno nakon penzionisanja fokusirati isključivo na svoju političku karijeru.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group