Neobičan potez argentinskog golmana čije značenje čitav svet pokušava da odgonetne

Argentinski golman Emilijano Martinez zapanjio je sve prisutne i gledaoce širom sveta nakon osvajanja Zlatne rukavice na finalu Svetskog prvenstva završenog prošle nedelje...

Golman Aston Vile uzeo je svoj trofej pred publikom u ekstazi, čelnicima katarske fudbalske organizacije i milijardama gledalaca ispred malih ekrana i postavio ga na prepone, predstavljajući ovu nagradu u obliku zlatne šake kao nastavak svojih čeličnih testisa u poziciji ’baci pet’. Tokom ovog postupka moguće je videti katarske zvaničnike kako posmatraju čitavu scenu ispred sebe, održavajući svoju smirenost i ne krijući začuđenost zbog neobičnog gesta koji vide ispred sebe.

Argentina i Francuska odigrale su krajnje interesantnu utakmicu u kojoj trikolori doslovno nisu ni igrali prvih osamdeset minuta, postižući dva pogodtka do kraja regularnog dela, pomerivši utakmicu u produžetke. Nakon ovog, podjednako uzbudljivog dela meča, konačan rezultat je bio 3-3, tako da su se više nego umorni igrači spremili za penale, nakon kojih je posle boljeg izvođenja Argentina odnela šampionski pehar kući.  

Nakon penala usledila je svečana proslava pobede, tokom koje je korpulentni golman Argentine plesao naočigled francuskih igrača, obeležavajući svoj veliki momenat u karijeri i finalnom pucanju penala. Martinez je zasluženo osigurao Zlatnu rukavicu za najboljeg golmana na Svetskom prvenstvu i ovu veliku čast ovekovečio je pokraj Lionela Mesija, koji je osvojio nagradu za najboljeg igrača, Enza Fernandeza koji je okićen titulom najboljeg mladog igrača na turniru i Kilijana Mbapea koji je osvojio Zlatnu loptu kao najbolji strelac.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group