Neverovatne bravure jednog od najboljih napadača na svetu na jednom mestu

Svi izvanredni pogoci Ruda van Nistelroja iz ere Mančester Junajteda pretvoreni su u jednu veoma zadivljujuću kompilaciju od strane obožavalaca...

Ikona Mančester Junajteda, ser Aleks Ferguson, pokušao je inicijalno da finišira transfer legendarnog, tada dvadesetčetvorogodišnjeg Holanđanina iz PSV Ajndhovena tokom 2000. godine za 18,5 miliona funti. Ponuda Crvenih đavola za Nistelroja zamrznuta je nakon što je PSV odbio da se dogovori oko budućih medicinskih testova, zbog sverastućih zabrinutosti vezanih za fitnes kultnog heroja Mančeset Junajteda.

Ferguson je čekao sve do 2001. godine kada je uspeo da izboksuje ugovor za bivšeg napadača ekipe PSV, ispucavajući tadašnji britanski transfer rekord od devetnaest miliona funti. Van Nistelroj je itekako nagradio legendarnog škotskog trenera i njegovo strpljenje tokom ove sage vezane za njegov prelazak, brutalnim završnicama u ključnim momentima finalnih segmenata meča.

Junajtedova legenda postigla je neverovatnih 150 golova u svojih 219 pojavljivanja tokom petosezonske kampanje na Old Trafordu. Odnos bivšeg holandskog reprezentativca sa Fergusonom pogoršao se nakon žestoke prepirke koju je ova legenda imala tokom treninga sa megazvezdicom Mančestera, Kristijanom Ronaldom. Nistelroj, koji je kasnije zakopao ratne sekire sa svojim bivšim menadžerom Junajteda, napustio je Old Traford i prešao u Real Madrid 2006. godine.

Kasnije, Nistelroj je igrao za Hamburger i Malagu, pre nego što je okončao svoju brilijantnu fudbalsku karijeru 2012. godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group