Nike raskida ugovor sa Nejmarom zbog optužbi za silovanje

Kompanija Nike u zvaničnoj izjavi iznela je da završava svoje partnerstvo sa Nejmarom zbog istrage koja je pokrenuta nekoliko godina ranije, kada je jedna zaposlena ovog giganta optužila popularnog fudbalera za seksualni napad...

Sudeći prema izveštaju, ovaj proizvođač sportske opreme prekida svaku vezu sa Nejmarom zbog odbijanja saradnje pri dobroj volji u toku istrage kredibilnih optužbi za nedolično postupanje, podignutih od strane njegove radnice.

Ova optužba za seksualno uznemiravanje prosleđena je upravi kompanije Nike 2018. godine, zbog incidenta koji se prema navodima dogodio 2016. godine. Zaposlena je inicijalno želela da njena žalba ostane poverljiva, ali je potpom odlučila da se pokrene istraga tokom 2019. godine. Brend Nike je obebzedio svojoj radnici nazavisnu advokatsku pomoć i platio sve troškove. Proizvođač je izjavio za CNN da je istraga bila "nepotpuna".

Partnerstvo Nejmara da Silve Santos Žuniora i kompanije Nike trajala je petnaest godina i prema navodima trebalo je da traje još osam pre nego što se ovaj duo razdvoji. Njihove prve nesuglasice pokrenute su prošlog leta, u isto vreme kada je Nejmar potpisao ugovor sa kompanijom Puma.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group