Nikola Jokić zvanično prvi MVP ove sezone

Zvezda ekipe Denver Nuggets, Nikola Jokić, zvanično je izabran za NBA KIA najkorisnijeg igrača sezone 2020-21...

Ovo je prva NBA MVP nagrada našem igraču u njegovoj karijeri koja ga svrstava u prvog sprskog igrača izabranog u ovom segmentu, postavljajući ga rame uz rame sa ostalim evropskim MVP osvajačima Dirkom Novickim i Gianisom Antetokuonmpoom.

Na NBA draftu 2014. godine, Jokiuć je bio drugi pik i izabran je kao četrdeset i prvi igrač. Osvajajući Maurice Podoloff Trophy Jokić je posato najniže draftovani igrač koji je izabran kao najvredniji. Jokić je osvojio prvo mesto 91 glasom, što je bilo dovoljno za ukupnih 971 poena iz globalnog panela sastavljenog od 100 medijskih kuća i sportskih novinara. Zajedno sa KIA NBA MVP nagradom izglasanom od strane gledalaca, Jokić je izbio na vrh sa 101 glasom.

Na drugom mestu nalazi se Džoel Embid, iz ekipe Philadelphia 76ers, sa 586 poenda, a nakon njega dolazi defanzivac Golden State Warriors tima, Stef Kuri, sa 453 poena. Antetokounmpo i igrač Pheonix Suns ekipe, Kris Pol, nalaze se na četvrtom i petom mestu.

Ove sezone, Jokić je imao 26,4 poena i 10,8 skokova, što je ujedno najviše u karijeri srpskog centra. Igrajući svih 72 utakmice za Denver, Jokićev naporan rad ove sezone odveo je njegovu ekipu u treće polufinale plejofa Zapadne Konferencije. Denver Nuggets se trenutno nalazi u drugoj rundi plej-of serije protiv ekipe Phoenix Suns. Uprkos tome što je Jokić dao 22 poena i imao devet skokova, Denver je izgubio svoju prvu utakmicu sa 17 poena razlike. Zaključno sa dosadašnjim skorom, Jokićev ukupan prosečan učinak je veći od 31 poena i 10 skokova.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group