Nikola Peković glavni kandidat za predsednika Partizana!

Košarkaški klub Partizan, uskoro bi mogao da dobije novog predsednika...

Imajući u vidu da se pre izvesnog vremena sa predsedničke funkcije povukao Predrag Saša Danilović, ostala je upražnjena najvažnija funkcija u klubu. Ako na sve to dodamo loše finansijsko stanje (govori se o dugovanju od 5 miliona evra), odlazak najboljih igrača i rezultatski neuspelu sezonu, to jasno pokazuje koliko je klub zaista u problemu.

Nakon skupštine kluba, na kojoj su raspravljani gorući problem, ostalo je nejasno ko će biti novi predsednik Partizana. Brojna imena su se spominjala prethodnik dana, a iz kluba nisu želeli da komentarišu nagađanja. Formirana je Radna komisija, u sastavu Mlađan Šilobad, Ilija Držić, Dragan Todorić, Budimir Krstović i Mirko Tišma, sa konkretnim zadatkom da proceni svakog kandidata i predloži skupštini najbolje rešenje. Iz komisije su istakli da kandidat mora biti dokazani Partizanovac sa jasnom vizijom o budućnosti kluba.

Kako se navodi u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba, Radna komisija je na vanrednom sastanku, održanom u petak, jednoglasno predložila kandidaturu Nikole Pekovića za predsednika kluba! Kao bivši igrač kluba i osoba koja je vođena isključivo sportskim motivima, Nikola se nametnuo kao idealan kandidat za goruću poziciju.

Sa njim je obavljen neformalan razgovor i on je prihvatio ponuđenu funkciju, bez daljih uslovljavanja. Svakako, tim koji će okupiti proslavljeni centar. će se sastojati od sportskih radnika, dokazanih i uspešnih.

Predlog da se Nikola Peković imenuje za predsednika kluba će biti i zvanično iznet pred Skupšitnu kluba na vanrednom zasedanju. To će bit ii jedina tema dnevne rasprave. Za sad, nema protivkandidata gospodinu Pekoviću.

"Sa velikim zadovoljstvom i ponosom obaveštavamo javnost da je Nikola Peković jedini kandidat Radne komisije za predsednika novog Upravnog odbora kluba", navodi se u saopštenju.

Ostaje da se vidi da li će biti produžena saradnja sa Duškom Vujoševićem, kojem je istekao ugovor sa crno belima, na kraju sezone. Treba istaći da je Duško Vujošević jedan od najzaslužnijih za fantastičnu karijeru crnogorskog reprezentativca, koji mu je dao šansu kao neafirmisanom igraču. Nema sumnje da je Partizan dubio odličan vetar u leđa i da se konačno lepe vesti čuju iz Humske.

"Nikola Peković je izvanredno rešenje. To što on u ovakvom trenutku prihvata ovu funkciju, samo pokazuje koliki je on čovek i Partizanovac", izjavio je gospodin Vujošević, nakon predloga Pekovića za predsednika kluba.

Crnogorski košarkaš je boje Partizana branio od 2005. do 2008. godine. Ukoliko preuzme čelo kluba, Peković neće biti prvi aktivni košarkaš koji će biti i predsednik Partizana, pošto je to isto bio Vlade Divac pre 15 godina.

Peković ima još tri godine ugovora sa Minesota Timbervulvsa, u čijim redovima je od 2010. godine. Tokom karijere, crnogorski centar je igrao još za Atlas i Panatinaikos.

Ostaje da se vidi, kakva će reakcija Skupštine kluba biti, ali prema nepotvrđenim informacijama, stvar je već blizu realizacije i pitanje je trenutka, kada će novi predsednik biti promovisan.

Č.K.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group