Organizacije primoravaju UEFA da izbaci Iran i njegovo mesto u Kataru da Ukrajini

Pravi dokaz da ludilu nema kraja jesu i poslednji pritisci na organizaciju FIFA da izbaci Iran sa Svetskog prvenstva u Kataru i njegovo mesto ustupi Ukrajini...

Fudblaska selekcija Irana stigla je do svoje pozicije na korektan način i ima zakazan meč sa Engleskom u prvom duelu grupe B, u kojoj se još nalaze SAD i Vels.

Početkom ovog meseca, grupa za ljudska prava Open Stadiums pozvala je svet fudbala i njegovo rukovodeće telo da zabrani iranskom nacionalnom timu da se bori na Svetskom šampionatu zbog načina na koji ova zemlja tretira žene. Ovakav zahtev stigao je nakon što su veliki protesti održani u Iranu zbog smrti Mahse Amini, dvadesetdvogodišnje žene, koja je ubijena u policijskom zatočeništvu.

Iranska vlada je takođe oštro kritikovana zbog podrške upućene Rusiji tokom njene aktuelne invazije na Ukrajinu, dok je britansko ministarstvo odbrane dodalo da ova bliskoistočna zemlja navodno nastavlja da snabdeva svog dugogodišnjeg prijatelja bespilotnim letelicama koje se koriste za gađanja meta širom okupirane zemlje.

Dodatno, izvršni direktor Šaktara iz Donjecka, Sergej Palkin, zatražio je od FIFA da ukloni Iran iz Svetskog šampionata i njegovo mesto ustupi Ukrajini, koja je pobeđena rezultatom jedan prema nula od strane Velsa u finalu plej-ofa prošlog juna. Svetsko prvenstvo startuje za manje od mesec dana, sa domaćinom Katarom koji će igrati protiv Ekvadora u otvarajućem meču turnira 20. novembra.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group