Partizan ide na pobedu!

Nakon uspešne premijere u Evropi, fudbaleri Partizana žele još jedan podvig...

U poslednje vreme retko imamo priliku da se radujemo uspesima naših fudbalera u Evropi. Iz tog razloga, svaka pobeda je itekako značajna, a fudbaleri Partizana imaju priliku da večeras (19:00) dođu do druge u grupnoj fazi. Ekipa Partizana večeras gostuje neugodnoj ekipi nemačkog Augzburga, u meču drugog kola grupe L Lige Evrope. Iako je u pitanju tek drugo kolo, utakmica je vrlo značajna za aktuelnog srpskog šampiona, jer bi se učvrstio na vrhu tabele.

Podsetimo, beogradski crno-beli su na otvaranju najmasovnijeg evropskog takmičenja savladali holandski AZ Alkmar kod kuće (3:2), dok je Augzburg poražen na gostovanju u Španiji, u Bilbau od Atletika (3:1). Sjajna utakmica, uz dosta golova, donela je našim fudbalerima deobu prvog mesta na tabeli. Nema sumnje da nas večeras očekuje još teži zadatak, jer protivnik dolazi iz čuvene Bundes lige.

Iako obe ekipe ne blistaju na početku nacionalnih šampionata, treba očekivati dobru i atraktivnu utakmicu, kako su oba trenera najavila ofanzivne postave. Fudbaleri Partizana su prethodnog vikenda prekinuli seriju zaista loših rezultata u prvenstvu Srbije, savladavši Voždovac posle preokreta (2:1), a u Bavarskoj će osim stabilnog Bundesligaša za “protivnika” imati i neugodnu tradiciju.Naime, tim iz Humske deveti put u svojoj istoriji igra u Nemačkoj, prvi put sa Augzburgom, a u dosadašnjim susretima nije osvojio ni bod – uz gol razliku 2:22. Tradicija nikako nije na strain Partizana, ali tradicije postoje da bi se rušile. Da li su u stanju da prekinu crni niz, saznaćemo vrlo brzo.

Trener gostiju, Zoran Milinković, može da računa na najjači sastav, sa timom je otputovao i krilni napadač Petar Grbić koji je neko vreme bio u drugom planu. Kako zvanično saznajemo, u timu nema povređenih igrača i može se očekivati vrlo ofanzivna postava.

S druge strane, ni domaćin nije u sjajnoj formi, šta više u krajnje očajnoj je formi. U poslednih osam mečeva ima samo jednu pobedu i remi, uz šest poraza, dok u nacionalnom šampionatu zauzima 16. mesto sa samo četiri boda. Međutim, ne treba poistovetiti dva prvenstva, jer kvalitetom nisu ni blizu.

"Predstoji nam teška utakmica protiv ekipe Augzburga, nisu dobro startovali u prvenstvu, ali to ne sme to da nas prevari. Reč je o tvrdoj ekipi, koja dobro stoji na terenu i gaji nemački sistem. Spremili smo se za meč i daćemo sve od sebe da se vratimo sa povoljnim rezultatom", rekao je golman Živko Živković.

Crno-belima su se posle puta od 850 kilometara suočili sa još jednim problemom, jer je zbog Oktobarfesta u gradu ogromna gužva, pa igrači nisu uspeli da odrade planirani trening, a čelnici Partizana otkazali su i obaveznu konferencija za štampu.

Predstavnici UEFA imali su razumevanja pa neće kazniti srpskog šampiona.

Partizan će na “WWK Areni” tražiti drugu pobedu u grupi kako bi povećao svoje šanse za proleće u Evropi, a prvu na strani, u svom šestom nastupu, od kada se Liga Evrope igra u ovom formatu od 2004. godine.

Takođe, najavljeno je i da će više stotina Grobara podržati klub, pa nam ostaje da se udobno smestimo uz TV i navijamo za crno bele...

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group