Partizanovo blistavo veče

Odlično izdanje crno belih i još jedna pobeda u Evropi...

Kao što smo i najavljivali, sinoćnja utakmica protiv nemačkog kluba je bila prava takmičarska, prepuna golova i atraktivnih poteza. Partizanov bise, Andrija Živković, i dalje blista punim sjajem. Partizan je prvi u svojoj grupi!

Nakon dva odigrana kola, Partizan drži čeonu poziciju. Posle prve pobede u istoriji kluba ostvarene na tlu Nemačke, ujedno i prve na strani od kada je UEFA uvela ligaški deo po grupama, šampion Srbije se okreće sledećem rivalu, čuvenom Atletik Bilbau, iz Španije. Na WWK Areni u Bavarskoj, bodreni fantastičnom podrškom preko 1.000 Grobara, izabranici Zorana Milinkovića bacili su superligaške muke u zaborav i napravili pravi podvig. Pobediti nemački klub nikada nije lako, a Partizanu je to pošlo za nogom sinoć. Krajnji rezultat - AUGZBURG - PARTIZAN 1:3 (0:1), na najbolji način oslikava pravo stanje stvari na terenu.

Kakva noć za crno belu porodicu! Junaci ove pobede svakako su Živkovići, vlasnik "bezbroj" odbrana golman Živko i dvostruki strelac i "asistent" Andrija, ali svakako bi trebalo pomenuti i pohvaliti kapitena Stefana Babovića koji je vodio igru od 1. do 93. minuta, asistirao Živkoviću za 0:1 i oduzeo loptu na sredini terena za 1:3, kada je domaćin pomislio da će, nakon nekoliko promašenih zicera, ipak stići do izjednačenja. U tim trenutcima, bilo je zaista teško zadržati nalete domaćina. Na drugoj strani terena, Partizan je bio veoma konkretan u situacijama kada je mogao da preti Marvinu Hicu, koji je skinuo "zicere" Alenu Stevanoviću u prvom i rezervisti Valeriju Božinovu u drugom poluvremenu. Međutim, za Andriju je bio nemoćan.

Sreća je bila na strani srpskog šampiona, jer je u jeku agresivne ofanzive domaćih početkom drugog poluvremena, nespretni napadač Dži Dong-Von zatresao svoju mrežu za 0:2 i znatno otežao posao svom timu.

Treba istaći da je Partizan bio brojčano inferioran na terenu. Aleksandar Subić, debitant u Evropi, je uspeo da spreči kontru domaćina, ali je isključen u 64. minutu, pri rezultatu 1:3.  Trebalo bi istaći da se mladi štoper, Miloš Ostojić, sjajno snašao nakon što je na poluvremenu zamenio Gregora Balažica, pa je posle uvodne panike u defanzivnoj liniji crno-belih, sredinom drugog dela stekao neophodnu sigurnost.  

Strelac prvog gola na utakmici bio je Andrija Živković, posle brze kontre i prave minijature mladog fudbalera. Igrao se 30. minut, kada je omaleni dribler primio dugu loptu u trku, potom iskosa sa desne strane driblingom "izbacio" dvojicu rivala i sa ivice šesnaesterca pogodio dalji ugao gola golmana Marvina Hica.

Početkom drugog poluvremena, nakon što je Živko Živković dva puta sprečio "viđene" golove domaćina - 0:2. Ovog puta strelac je bio centarfor Augzburga, Dži Dong-Von iz Južne Koreje, koji je trapavo reagovao u svom petercu posle kornera Andrije Živkovića i poslao loptu pod pogrešnu prečku.

 

Nije se slavlje Grobara ni stišalo posle drugog gola svojih ljubimaca, a Augzburg je smanjio. Danas nezaustavljivi Raul Bobadilja odigrao je brazilsku akciju sa iskusnim Halilom Altintopom, uposlio ga petom, pa se otkrio i sačekao pravi povratni pas od iskusnog Turčina koji je tim potezom "bacio na zemlju" celu odbranu Partizana, pa je Bobadilji ostalo samo da smesti loptu u praznu mrežu.

 

Treći gol za osam minuta igre u drugom poluvremenu postigao je, ko drugi, do Živković! Babović je oduzeo loptu na polovini Augzburga, Brašanac je "snimio" Živkovića potpuno samog na desnom krilu, a odbrana domaćih nije bila spremna da se postavi na vreme i to je omaleni dribler surovo kaznio - primio je pas, pogledao, i lukavim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao Hica.

AUGZBURG: Hic – Verher, Jeon-Ho, Kalsen-Braker (od 75. Trohovski), Folner (od 46. Esvajn) – Ja-Čeol, Bejer, Altintop, Dong-von – Matavž (od 46. Esvajn), Bobadilja.

PARTIZAN: Ž. Živković – Vulićević, Balažic (od 46. Ostojić), Fabrisio, Subić – Jevtović, Brašanac, Babović - A. Živković, Stevanović – Oumaru (od 22. Božinov).

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group