Rekordni broj poena Lebrona Džejmsa u NBA ligi

Superzvezda ekipe Los Angeles Lakers, Lebron Džejms zabeležio je još jedno istorijsko dostignuće u NBA ligi, upisujući svoje ime pored ostala dva rekordera po broju pogodaka svih vremena...

Lebron je postigao 32 koša na utakmici protiv ekipe Brooklyn Nets, jureći svoj lični rekord koji je vodio do cifre od 35.000 poena.

U prvoj polovini utakmice, košarkaš je stao na 35.000 poena, postajući tako jedan od samo tri igrača u istoriji lige sa toliko mnogo koševa. On se pridružio elitnom društvu Karla Melona i Karima Abdula Džabara, koji su postigli 36.928 i 38.387 poena u svojim karijerama. Džejm se veoma brzo popeo lestvicom najboljih šutera NBA lige, pogađajući u proseku najmanje 1.500 poena u svakoj sezoni. Tokom deset od ukupnog broja sezona, bili smo svedoci pogodaka koji su premašivali cifru od 2.000 poena.

Iako je utakmica u kojoj su se susreli timovi Los Angeles Lakers i Brooklyn Nets predstavljala meč rekordnog performansa za Lebrona, njegova ekipa je ipak na kraju izgubila. Entoni Dejvis se trenutno nalazi van igre zbog povrede, baš kao i Denis Šroder. Ovo je ujedno bila i peta vezana pobeda ekipe njujorškog tima.

Džejm Harden postigao je 23 poena za Brooklyn Nets, dok je Kiri Irving dodao 16 poena u svom nastupu. Kevin Durant nije igrao ni u ovoj utakmici takođe zbog povrede.

N.Đ.

Izvor: HypeBeast

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group