Ronaldo se priseća jednog od najluđih i najboljih Bekamovih paseva u istoriji

Voleli ga ili ne, Dejvid Bekam je umeo da pošalje određene paseve koji su bili u mogućnosti da ponize protivničku odbranu, ali asistencija koju je uputio Ronaldu, verovatno je jedna od najboljih svih vremena...

Ništa nije izgledalo ozbiljno kada je Realova dvadeset i trojka uzela loptu na desnom krilu, sve dok Bekam nije bacio brzi pogled i zavrnuo loptu, šaljući pas koji je bukvalno pronašao i spustio loptu za Ronalda. Pola Saragosinog tima nalazilo se između Engleza i njegove mete, ali to njemu nije nimalo smetalo da pošalje laserski navođenu i preciznu loptu, koja je na neki način uspela da ih prevari sve. Sve što je Ronaldo trebalo da uradi jeste da lagano potrči između dva čuvara i zakuca loptu u mrežu. Ovo je bio jedan od najboljih paseva svih vremena.

Prošle godine, Ronaldo je odao počast Bekamovom nerealnom pasu putem Instagrama, obraćajući se bivšem saigraču lično: „Bio si jedan od najboljih svih vremena na centru, način na koji upravljaš loptom može je poslati gde god poželiš i to bez gledanja u mene, ona bi stigla tamo gde si zamislio. Zahvaljujem na brojnim savršenim loptama koje si mi poslao, bio si jednostavno neverovatan“.

Ronaldova reakcija u samoj igri bila je vešta i pročitao je viziju svog saigrača, nalećući na loptu i vraćajući igrače Saragose na centar igrališta odnoseći loptu lično, što je samo po sebi čudno jer je gol bio za tri prema nula na Bernabeu. Međutim, ovo je bila sve samo ne obična reakcija, pre svega zbog toga što je Saragosa šokirala Real Madrid na Los Blankos stadionu, pobeđujući u Kopa del Rel polufinalu te 2006. godine i to u prvom susretu, sa 6-1, što je Madriđanima ostavilo da sustignu neverovatan zaostatak u drugom susretu.

Oni su prišli veoma blizu ovom gigantskom cilju, pobeđujući sa četiri prema nula, ali to naravno nije bilo dovoljno kako bi prošli dalje u Kupu nacije. Naravno, meč je ostao upamćen po ovom izvanrednom Bekamovom potezu, iako je čovek, koji danas ima 45 godina, u čitavoj svojoj karijeri bio poznat po loptama koje imaju oči, zaobilaze protivnike i prolaze kroz neverovatne pukotine i uske prostore, pa čak i golovima datim iz kornera.

Međutim, da li je ovo bio jedan od njegovih najboljih poteza u karijeri? Možemo slobodno reći da jeste, uprkos tome što je njegova tehnika bila izvanredna tokom čitave karijere, ali i tome što ga većina obožavalaca fudbala ne voli zbog njegovog eksponiranja i javnog manekenisanja izvan terena, u vreme kada to nije bilo popularno. Bilo kako bilo, on je ipak ostao upamćen kao veoma pametan i potkovan fudbaler, koga su svi napadači obožavali zbog njegove vizije i mogućnosti da ih pronađe u najtežim situacijama i kada je to potrebno.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group