Ruski borac optužen za korišćenje infuzije pre borbe sa Australijancem

Tim Islama Mahačeva odgovorio je na veoma teške optužbe o varanju njihovog borca u UFC 284 meču protiv Aleksandera Volkanovskog...

Mahačev je dobio Volkanovskog u glavnom događaju UFC 284 borbe, odbranivši svoju UFC titulu lake kategorije u prilično izjednačenoj borbi u Pertu. Dagestanska zvezda postao je prvi borac koji je pobedio Australijanca u UFC-u, ali njegovo slavlje je prekinuto od strane Dena Hukera, koji je izneo ozbiljne optužbe putem društvenih mreža.

Novozelanđanin je optužio tridesetjednogodišnjeg šampiona za ilegalnu upotrebu infuzije radi hidracije nakon merenja i sučeljavanja sa protivnikom. Pod pravilnikom Antidoping agencije SAD-a, koja je UFC partner za testiranja, upotreba infuzije je zabranjena i smatra se ilegalnom praksom.

Huker je tvitovao: „Glupa p!zd@ misli da može doleteti u Australiju i zaposliti sestru da mu da infuziju, a da mi to ne primetimo. Prevarantski pas“. U drugom tvitu, ovaj borac je dodao: „Dokažite mi da grešim. Kladim se da ne možete“. U trećem tvitu on je dodao: „Ako ne vara, on ne pobeđuje“. Upitan od strane jednog korisnika ove društvene mreže na koga se njegove optužbe odnose, Huker je odgovorio: „Islam je varalica“.

„Svi znamo da su ovo obične gluposti“, Magomedov je izjavio za MMA Junkie. „Tip je gubitnik. Samo je kivan i želi da privuče pažnju, to je sve“. Huker se nije borio od svoje poslednje pobede nad Klaudiom Puelesom u UFC 281 borbi prošlog novembra, a ovoga puta se nalazio u publici kako bi pomogao svom timskom kolegi.

Volkanovski je upitan vezano za merenje Mahačeva uoči borbe i pomenuta mu je potencijalna upotreba intravenske infuzije. „Čuo sam da ima oko 83 kg ili nešto blizu. Infuzije i slično tome će vas poprilično brzo zasititi. Možda su to neki napadi usmereni ka njemu, ali, kao što znate, govorkanje po kuloarima ne može biti zaustavljeno“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group