Sledeća sezona F1 šampionata obećava još više dobre zabave

Ovogodišnja Formula 1 sezona imala je najviše trka u istoriji ovog sporta do sada sa 22 vikenda...

Međutim, najbrži cirkus upravo je objavio zvanični kalendar za sezonu 2022. i kako deluje, ona će zvanično poneti titulu rekordera sa jednom trkom više od ovogodišnje.

Otvaranje sezone održaće se u Bahreinu, a nakon ove trke uslediće Saudijska Arabija, Australija i Italija. Nakon ovo dela šampionata, stiže Miami Grand Prix kao prva od dve SAD trke, iza kojih sledi Španija, Monako, Azerbejdžan, Kanada, Velika Britanija, Austrija, Francuska i Mađarska pre letnje pauze. Nakon vraćanja sa odmora timovi će ispred sebe imati Belgiju, Holandiju, Italiju ponovo, Rusiju, Singapur, Japan, SAD ponovo, Meksiko, Brazil i Abu Dabi.

Određene trke, kao što su Australija, Kanada, Singapur i Japan, nalaze se na novom kalendaru ponovo po prvi put nakon 2019. godine, dok se druge zemlje kao što je Kina, sa svojim stazama neće vraćati zbog istupanja iz redukovanih kalendara zbog pandemije. Katarska trka nije u opciji sledeće godine zbog toga što je ova zemlja domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu, ali će se ona vratiti 2023. godine u okviru desetogodišnjeg ugovora. Ista godina će predstavljati prvu za Russian GP trku, koja će se održavati na Igora Drive stazi u Sankt Peteburgu, što samo znači da će se Sochi Autodrom sledeće godine koristiti po poslednji put od 2014. godine od kada se nalazi u okviru F1 šampionata.

Kalendar uključuje sedam vezanih vikenda i dva puta po tri vezane trke bez pauza, kao i bez odmora između trkačkih vikenda većeg od dve nedelje, ne računajući mesec dana dugu letnju pauzu, što samo znači da će svi ljubitelji Formula 1 šampionata imati razloga za slavlje i uživaće u gustom rasporedu i dobroj zabavi, sa vozačima i timovima prezauzetim i borbenim od početka do kraja.

Sa druge strane, direktor McLaren tima, Andreas Seidl, oglasio se kako bi izneo svoju zabrinutost tokom zvaničnog intervjua datog RacingNews365 mreži: "Bitna tema koju moram pokrenuti jeste broj trostruko vezanih vikenda. Sa moje tačke gledišta, mi bismo ih trebali potpuno izbeći kako bismo redukovali pritisak na naše ljude. Trebalo bi da izguramo šampionat potpuno izbegavajući triplhedere, da budem potpuno iskren".

Sa svim tim na umu, sezona 2022. će se sada završiti sredinom novembra, umesto mesec dana kasnije, što bi trebalo da pomogne svima i pruži više vremena pre starta šampionata 2023. godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group