Srbija konačno pobedila!

Fudbalska reprezentacija Srbije, konačno je uspela da zabeleži pobedu...

Pred sablasno praznim tribinama novosadskog "Karađorđa", Srbija je odigrala odličnu utakmicu i savladala izabranu selekciju Jermenije, rezultatom 2:0. Ponovo je Novi Sad bio srećan za “Orlove”! Neverovatno zvuči podatak da je ovo prva pobeda naše selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se održati sredinom 2016. godine!

Naša reprezentacija je bila znatno bolja, zahvaljujući autogolu odbrambenog igrača gostiju -Hajrapetjana u 22. minutu i pogotkom Adema Ljajića u 53. minutu.

Zahvaljujući ovoj pobedi, koja gotovo da nije imala nikakav takmičarski značaj za nas, osvetlan je obraz i izbegli smo negativnu titulu "najgore reprezentacije ikada u nekim kvalifikacijama". Sa osvojena tri boda, izašlo smo "iz minusa", i na kontu naše reprezentacije je tačno 1 bod.

Treba istaći da je Srbija veći deo meča bila bolji rival, konkretnija u završnici i da je sa lakoćom ulazila u šanse, a utisak je da su igrači konačno delovali kao tim. Svakako odlika koja nije krasila našu fudbalsku reprezentaciju do sad. Najbolji pojedinci utakmice, bili su Ljajić i Kolarov, koji je odlično delovao iz drugog plana.

Srbija je mogla do ubedljivije pobede, ali je nedostajalo malo sportske sreće i koncetracije u završnici.

Kolarov je posebno bio dobar u kombinaciji sa Filipom Kostićem, pa su oni bili konstantna pretnja i odbrana Jermenije od prvog, pa do poslednjeg minuta, nije imala rešenje za njih. Mladi Filip, pokazao se kao odlično osveženje za nacionalni sastav.

Prvu priliku, reprezentacija Srbije je imala u 8. minutu. Prošao je Ljajić po levoj strani, ubacio loptu ka Filipu Kostiću, koji je potom pogodio stativu. U nastavku akcije probao je Aleksandar Mitrović da makazicama iznenadi Kasparova, ali je prebacio loptu preko gola.

Nastavili su se napadi naše reprezentacije, a Kasparov je konačno "kapitulirao" u 22. minutu. Aleksandar Kolarov i Filip Kostić su kombinovali po levoj strani, a idealnu loptu na drugu stativu je poslao Kostić. Tamo je Andrija Živković uklizao, u nastojanju da postigne gol, a u tome mu je pomogao i nespretni Hajrapetjan, pa su "zajednički" ugurali loptu u mrežu.

Nakon prvog gola, inicijativa je bila još više izražena. Mogao je Mitrović već u 31. minutu da reši pitanje pobednika, ali je nakon što je sam osvojio loptu, i na leđima vukao Mhitarjana do peterca, šutirao samo preko gola. U tim trenutcima Jermenija je delovala potpuno razbijeno i nepovezano.

Najbolji pojedinac u finišu meča bio je igrač rimske Rome, Adem Ljajić, koji je tri puta u nekoliko minuta šutirao, ali mu se konačno posrećilo tek u 53. minuti.

Ponovo je Aleksandar Kolarov bio u centru pažnje. Dobio je odličnu loptu od Matića, krenuo sam prema golu i dobro šutirao, a na odbijenu loptu je natrčao Adem Ljajić i tako krunisao svoju najbolju partiju u dresu reprezentacije.

Iako je Jermenija čitavu utakmicu imala veći posed lopte, Srbija je bila konkretnija, a njihovi pokušaji su se završavali na udarcima sa distance. U finišu meča je pokušao i Zoran Tošić, ali je uspeo samo da zatrese prečku.

Srbija je jednostavno bila bolji rival, a posebno raduju dobre partije Kolarova, Ljajića i Kostića, kao i debitanta Darka Brašanca. On se odlično snašao u paru sa Nemanjom Matićem, ali je istina ponovo u prvom poluvremenu bilo nekoliko paničnih reakcija naše odbrane.

Ostaje da se vidi da li je ovo pobeda posledica slabe igre rivala ili sun a pomolu lepši dani za naš nacionalni fudbal...

Video: YouTube, RTS

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group