Šta će biti sa Čelsijem?

Ruski milijarder, Roman Abramovič, najavio je prodaju engleskog fudbalskog kluba, Čelsi, koji je u njegovom vlasništvu od 2003.godine, od kada je ujedno ojačao svoj status u Premijer ligi…

“Kao što sam rekao ranije, oduvek sam sve odluke donosio sa najboljim interesima kluba u svom srcu. U trenutnoj situaciji, doneo sam odluku da prodam klub, jer verujem da je to najbolje što se može desiti klubu, fanovima, zaposlenima, kao i sponzorima i partnerima”, izjavio je Abramovič.

Iako za sada ne postoje nikakve vremenske odrednice, Abramovič je dodao da prodaja neće biti “ubrzana i brzopleta”, te da neće zahtevati isplatu zajmova od tima. Takođe, sva zarada od prodaje će otići humanitarnim fondacijama.

“Ovo za mene nikada nije bilo vezano za posao ili novac, već za strast prema fudbalu i prema timu”, objasnio je slavni milijarder. “Štaviše, dao sam instrukcije svom timu da osnuju humanitarne fondacije kojima će se donirati novac.”

Britanski ministar, Kris Brajant, skoro je zatražio da se Abramoviču zabrani vlasništvo ovog kluba, nakon što je citirao dokument britanske vlade koji je “procureo” 2019.godine, u kom se navodi da Abramovič ima veze “sa ruskom vlasti, korumpiranim aktivnostima i praksama”. Prema navodima, jako je blizak predsedniku Rusije i bio je povezan sa ruskim nekadašnjim vođom, Borisom Jeljcinom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group