Tajson Fjuri brani titulu protiv Britanca Diliana Vajta

Svetski šampion teške kategorije, Tajson Fjuri, dobio je naređenje od WBC udruženja da odbrani svoje titule protiv britanskog boksera Diilana Vajta...

Vajt, čija je poslednja pobeda došla u formi nokauta u četvrtoj rundi protiv Aleksandra Povetkina u martu mesecu, nakon šokantnog poraza koji je doživeo godinu dana ranije, sprovešće obaveznu borbu za titulu protiv Fjurija, koja će se održati marta meseca sledeće godine.

Fjuri je osvojio svoju svetsku titulu u teškoj kategoriji protiv Vajldera u izvanrednom meču prošlog oktobra i ostaje neporažen kao profesionalac. Ova vest definitivno prekida svako govorkanje o mogućem meču između Fjurija i Ukrajinca Oleksandra Usika, koji je veoma lako pobedio Antonija Džošuu septembra meseca, osvojivši WBA, IBF, WBO i IBO pojase.

Sa mečom između Fjurija i Vajta koji bi uskoro trebalo da bude potvrđen, revanš između Usika i Džošue takođe deluje kao mogućnost tokom sledeće godine, nakon što Britanac aktivira revanš klauzulu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group