Tajson Fjuri izaziva UFC golijata na neobičan duel posle njegovih komentara

Šampion teške kategorije Tajson Fjuri i UFC kralj iste klase Francis Nganou, predstavljaju dva najzastrašujuća čoveka u borbenim sportovima, koja su nedavno pokrenula čitavu famu na društvenim mrežama potencijalnom krosover Boks/UFC megaborbom...

WBC šampion teške kategorije Fjuri, koji je zaustavio Deontaja Vajldera u veoma zanimljivoj trilogiji prošlog oktobra, zaintrigirao javnost mogućim bokserskim mečom protiv Nganoua prošlog četvrtka. U naporima da ovakav meč učini još interesatnijim, Fjuri tvrdi kako je spreman da se susretne sa UFC borcem u ringu noseći noseći rukavice iz njegovog sporta od 113 grama, radije nego tradicionalne bokserske modele teške 283 grama.

„Ko bi želeo da me vidi u borbi protiv ove zveri od čoveka unutar bokserskih pravila sa UFC rukavicama?“, napisao je Fjuri na svom Twitter nalogu, tagujući Nganoua i UFC predsednika Dejnu Vajta. Nganou je odgovorio kako bi vrlo rado ušao u ring sa nepobeđenim Fjurijem, nakon što odbrani svoju UFC titulu teške kategorije protiv Sirila Gejna u UFC 270 meču, zakazanom za 22. januar.

„Nakon što završim svoj posao 22. januara, boriću se sa tobom pod posebnim pravilima koje želiš. U ringu, u oktagonu ili u telefonskoj govornici, svejedno“, odgovorio je Nganou. Dok ovaj krosover meč može biti uzbudljiv za gledaoce, on se ipak neće dogoditi u skorije vreme.

Nepobeđeni Fjuri bi trebalo da se suoči sa svojim WBC izazivačem Dilianom Vajtom sledećeg puta. Ukoliko Fjuri pobedi, on bi se mogao boriti sa pobednikom ovogodišnjeg revanša između Aleksandera Usika i Entonija Džošue kako bi potvrdio svoj pojas.

Nganouov status ugovora sa UFC šampionatom veoma je zaniljiv po tome što se on trenutno nalazi u svojoj poslednjoj borbi. Ukoliko Nganou izgubi od Gejna u UFC 270 meču, on bi automatski postao ograničeno slobodan agent. Ovo bi moglo otvoriti mogućnost za potpisivanje drugih promotivnih ugovora, a ukoliko odbrani svoju titulu, on će ostati vezan za UFC pod klauzulom ovog šampionata.

Nganou dobija javne pozive za velike bokserske mečeve već neko vreme zbog toga što je tvrdio kako može dobiti i Fjurija i Vajldera u ringu. Nadamo se da će svi ljubitelji ovakvih revijalnih spektakala dočekati dan kada će imati priliku da vide da li UFC šampion teške kategorije može progutati ovaj veliki komad koji je svojom izjavom zagrizao.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group