Tajson Fjuri se povlači iz sporta nakon meča za odbranu titule

Prošlog meseca je određen tačan datum zvanične borbe između Tajsona Fjurija i Diliana Vajta, u okviru odbrane šampionske titule u WBC teškoj kategoriji...

Početkom ove nedelje, Fjuri je razgovarao sa novinarima i potvrdio da namerava da se penzioniše nakon ovog meča protiv Vajta, izjavljujući: „Ovo će biti poslednja borba u mojoj karijeri, nakon koje ću se penzionisati. 150 miliona na računu deluje prilično zdravo i planiram da kupim veliku jahtu. Posedujem dosta automobila i imanja širom sveta. Jednostavno želim da se zavalim sa zgodnom plavušom i pina koladom. Penzionišem se, izlazim iz igre, ovo je moja finalna borba, poslednje odbrojavanje. Završio sam“.

U drugoj konferenciji za novinare pred meč, koju je Vajt odlučio da izbegne, Fjuri je tvrdio da jednom kada se povuče iz sporta, za njega više neće biti mesta u njegovom životu i da ga ne zanima šta ljudi pričaju. Ukoliko zaista izabere penziju nakon meča sa Vajtom trideset i tri godine stari borac ostaviće iza sebe veliko nasleđe.

Kada je pobedio Vladimira Klička 2015. godine u borbi za titulu i povukao se iz boksa nakon izveštaja o problema sa mentalnim zdravljem, zloupotrebom narkotika i kršenja antidoping pravilnika, Fjuri je potpuno šokirao čitav svet. Međutim, kada se susreo sa Deonteom Vajlderom i dobio šampiona u sva tri njihova susreta, Fjuri je zvanično postao nepobeđen.

Ostaje da vidimo da li će Fjuri revidirati svoju odluku nakon 23. aprila, kada će se susresti sa Dilianom Vajtom u meču za odbranu titule.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group