Treba li Dule da ode?

Pred možda i najtežu sezonu košarkaškog kluba Partizan u njegovoj istoriji, mnoga pitanja su ostala otvorena...

Nagomilani finansijski problemi, sezona bez trofeja i loš odnos sa predsednikom kluba, samo su neki od dodatnih problema koji muče klub. Sednica kluba je zakazana za ponedeljak 24. avgusta, na kojoj će biti analizirana prethodna sezona i brojna druga goruća pitanja. Javnost svakako želi da zna, sa kakvim će timom Partizan početi sezonu i da li će trojefni trener Partizana - Duško Vujošević, i dalje predvoditi crno bele, imajući u vidu da mu je istekao ugovor na kraju sezone.

Sa namerom da se analizira učinak trenera Partizana, kako na terenu tako i van njega, kao i da se čuje mišljenje javnosti oko njegovog ostanka u klubu, ističemo pozitivne i negativne stručnjaka. Ostavljamo vama da prosudite sami.

Kvaliteti Duška Vujoševića:

- Trofejni trener, rodom iz Podgorice, doneo je pregršt trofeja crno beloj porodici i najbolje zna kako se uspeh kreira. Sa Partizanom ima čak 12 titula prvaka države  i 5 nacionalnih kupova. Pored toga, Duško Vujošević ima osvojenih i 5 titula prvaka regionalne lige i 1 Kup Radivoja Koraća. Pored toga, pamte se uspesi u Evroligi i završni turnir u Parizu 2010. godine. Na reprezentativnom planu, gospodin Vujošević nije imao toliko uspeha kao sa Partizanom i ima osvojenu titulu prvaka Evrope sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije 1988. godine.

- Iskustvo u radu sa mlađim igračima. Duško Vujošević se specijalizovao za talentovane igrače od kojih su mnogi napravili uspešnu internacionalnu karijeru. Zahvaljujući predanom radu i disciplini, trener Partizana je uspeo da održava kvalitet tima i pored finansijskih problema sa kojima se naši klubovi suočavaju.

- Odličan taktičar i strateg. Naime, gospodin Vujošević je uspeo tektički više puta da nadmudri finansijski jače klubove i donese pobedu Partizanu. Kao nagradu za ostvareno, stigla je i nagrada „Aleksandar Gomeljski“ za najboljeg trenera Evrolige u sezoni 2008/09.

- Autoritet kod igrača. Poznato je da trener crno belih ne voli velike zvezde u timu i individualnost. Par puta se sukobio sa iskusnijim igračima, upravo zbog želje da u timu igraju najbolji a ne najzvučniji igrači.

Nedostatci Duška Vujoševića:

- Trener Partizana je često trošio energiju na vansportske aktivnosti, ulazeći u sukob sa gotovo svima. Od Nebojše Čovića, Aleksandra Vučića, prozivanjem sponzora, čelnika lige, sudija...

- Kako zasluge za titulu idu treneru, tako i poslednji sportski neuspesi idu na „dušu“ treneru crno belih. Od polufinalne utakmice sa Cedevitom, Partizan je u ogromnom padu i prošlogodišnji neuspesi, rezultat su vanserijskog talenta Bogdanovića, pre nego taktičnosti trenera.  Partizan je gubio neke već dobijene utakmice, sa igračima koji nisu zaslužili da nose dres trofejnog tima.

- Čest ulazak u konfikte sa sudijama, tehničke greške i neprimeren rečnik za sportsku ličnost. Pored ugleda, trener Partizana je čestim isključenjima i finansijski dosta koštao klub, koji i ovako ne stoji najbolje sa novcem.

- Iako je bilo brojnih talenata koje je pronašao, Vujošević je imao i nekoliko katastrofalnih promašaja. Igrači koji svakako nisu zaslužili da se tu nađu, a o razlozima njihovog igranja odgovoran je isključivo trener.

- Loša komunikacija sa Predragom Danilovićem. Stekao se utisak da se traži alibi i da dvojica sportskih radnika i nisu u najboljim odnosima i da komuniciraju samo preko medija.

Kakvo je vaše mišljenje?

K.Č.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group