Udarac koji je bivšeg šampiona pretvorio u lik iz crtanog filma

MMA borac, Frenki Edgar, se nakon buratalnog udarca stopalom u bradu koji mu je uputio Marlon Vera, u njihovom UFC 268 meču, doslovno pretvorio u Homera Simpsona...

Četrdesetogodišnjak je pretrpeo svoj četvrti poraz u poslednjih pet borbi kada ga je Vera na izvanredan način finiširao u trećoj rundi, u Medison Skver Gardenu. Niotkuda, Verina noga je završila divljački u bradi bivšeg UFC šampiona lake kategorije, posle čega se ovaj borac našao u ogradi oktagona. Sudija se automatski umešao i završio borbu, a uprkos tome što je Edgar bio potpuno razočaran načinom na koji se sve zvršilo, ovaj prekid je jednostavno morao da nastupi.

Sila udaraca stopalom koji je Vera uputuo u bradu Frenkija Edgara, bila je toliko jaka i surova, da je lice ovog borca postalo neprirodno spljošteno i kašasto. Fotografije sa ovog meča koje predstavljaju čitav događaj deluju kao fotošop, ali, kao što su svi reporteri i čelnici koji su prisustvovali događaju potvrdili, one su potpuno legitimne, dok haos i rasprave koje su izazvale na društvenim mrežama jednostavno nije potrebno ni pominjati.

Vera je imao i veoma dobar Performance of the Night bonus pored ovog neverovatnog nokauta: "U kavezu je u pitanju moja porodica ili tvoja, a moja je meni daleko važnija", izjavio je borac nakon impresivne pobede. "Mi ulazimo u oktagon kao da se borimo za život. Treniram snažno. Udaram snažno. Taj emigrantski mentalitet će trajati zauvek."

Što se tiče njegovog suparnika, legenda ovog sporta, Frenki Edgar, imao je veoma tešku noć, sličnu onoj koju je preživeo u početku ove godine, kada ga je Kori Sendhagen ugasio u prvoj rundi visokim kolenom. Poslednja pobeda bivšeg šampiona unutar oktagona bila je u meču podeljene odluke protiv Pedra Munjoza prošle godine, a kako se stvari odvijaju možda je pravo vreme da se povuče i sačuva nešto sive mase u glavi.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group