Uskoro počinju testiranja šezdesetominutnih fudbalskih utakmica

Probe skraćivanja fudbalskih utakmica na sat vremena mogle bi da startuju koliko ovog meseca...

Sudeći prema Fudbalskoj federaciji Portugala, startovi probnih utakmica u ovom formatu biće primenjeni tokom U23 Revelation Cup takmičenja. Poluvremena će biti podeljena na trideset minuta, sa vremenom koje će teći samo dok je lopta u igri, što je sličan sistem koji se trenutno koristi u ragbiju.

Za mečeve koji će se smatrati zvaničnim probama potrebna je zvanična dozvola Odbora internacionalne fudbalske asocijacije, koja je zadužena za kontrolisanje zakonika i pravilnika u fudbalu. Ovaj odbor izjavio je da još uvek nije vodio razgovore o ovom predlogu ili pružio bilo kakvu zvaničnu dozvolu za ove probe.

Međutim, ukoliko oni na kraju daju zeleno svetlo, FPF će iskoristiti univerzitet kako bi analizirala podatke i omogućene detaljne izveštaje njihovih otkrića. Izveštaji će uzeti u obzir mišljenje arbitara, zvaničnika, trenera, igrača i publike, koji će zajedno biti uključeni u mečevima.

Ova vest stigla je nakon FIFA izveštaja koji navode da ova organizacija razmatra produžavanje mečeva Svetskog prvenstva u Kataru na sto minuta, kako bi povećala količinu vremena koje lopta provodi u igri tokom utakmica. Kako podaci navode, prosečno igranje loptom tokom utakmice u trideset i šest liga širom Evrope iznosi nešto manje od šezdeset minuta, a tokom analiziranja iskorišćeni su mečevi odigrani u sezoni 18-19.

U proseku, lopta je u igri svega 60 minuta i 59 sekundi u Premijer ligi, postavljajući je kao najjaču na deveto mesto od trideset i šest koje su proučavane. Holandska Erdevize liga nalazi se na vrhu sa loptom koja je u igri 63 minuta i 21 sekund, dok se u nemačkoj drugoj ligi lopta u igri u proseku drži oko 58 minuta i 46 sekundi, što je najgore vreme u čitavoj Evropi.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group